Naslovna Srbija Užičke Teta Mrazice ispunjavaju novogodišnje želje deci iz hraniteljskih i ugroženih porodica

Užičke Teta Mrazice ispunjavaju novogodišnje želje deci iz hraniteljskih i ugroženih porodica

PODELI
Foto: wallpaperaccess.com

UŽICE – Užičanke, okupljene u istoimenoj, neformalnoj Fejsbuk grupi, u susret praznicima i duhu koji oni nose, odlučile su da ponovo postanu Teta Mrazice i u saradnji sa Centrom za socijalni rad obraduju decu u hraniteljskim i materijalno ugroženim porodicama.

Novogodišnja čarolija ispunjavanja želja koju su pokrenule prošle godine ponovo je oživela. A dečje želje su različite: Sanjalica je poželela društvenu igru, Proleće „Alhemičara”, Cvetić Barbiku, Lane trenerku.-

I ove godine, u saradnji s Centrom za socijalni rad brzo smo došli do spiska dečjih željica, objavili na grupi i u rekordnom roku „rasprodali” sve želje. Svako dete, odnosno svaka želja je našla svoju Teta Mrazicu, ne jednu nego, dve ili tri, kaže Ana Gordić Radojičić, Teta Mrazica.

I ove godine njihove želje su više nego skromne. Ono što želim da istaknem je to da su to Užičanke prepoznale i nagradile, da su deca dobila mnogo više nego što su tražila, kaže Ana Urošević, direktorka Cetra za socijalni rad Užice.

Uz svaki novogodišnji paket do 60-oro užičke dece stići će i poruka od Teta Mrazice, sa lepim željama i podrškom, ispisana sa puno emocija.

Teta Mrazica Slavica Radosavljević misli da ova akcija svima nama vraća veru u Novu Godinu: Da Nova godina donosi nešto lepše, da zaista radost darivanja u nama svima nešto budi, da znamo da ćemo nekog da usrećimo.

Čaroliju praznika i lepotu darivanja Užičanke žele da prošire i u druge gradove. Recept je, kažu, jednostavan, napraviti grupu na Fejsbuku, a onda krenuti u ispunjenje velikih i malih želja, na obostranu radost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here