Naslovna Magazin Zdravlje Vakcinacija jedini siguran način zaustavljanja zaraze

Vakcinacija jedini siguran način zaustavljanja zaraze

PODELI

Kako se broj novozaraženih virusom COVID-19 u opštini Pećinci u poslednjih petnaestak dana značajnije uvećava, tako što brža imunizacija stanovništva sve više dobija na značaju kao jedini siguran način da se širenje zaraze zaustavi.

Sa ciljem podizanja svesti građana pećinačke opštine o značaju vakcinacije zdravstveni radnici pećinačkog Doma zdravlja „Dr Dragan Funduk“ svakodnevno u kontaktu sa pacijentima, edukuju građane i apeluju na njih da se prijave za vakcinaciju i da na taj način sebe i svoje porodice zaštite od infekcije, kaže direktorka ove ustanove Dubravka Cvetkovič Mićić.

„Pored kontakata koje imamo sa pacijentima u našoj ustanovi, naše medicinske ekipe koje rade u mesnim ambulantama, kao i naša patronažna služba koja je svakodnevno na terenu, nastoje da građanima objasne da je vakcinacija jedini siguran način da zaustavimo širenje zaraze u lokalnoj zajednici i da pobedimo korona virus. Takođe se trudimo i da im pojasnimo proceduru prijavljivanja za vakcinaciju. Za starije građane koji ne koriste internet i kojima prijavljivanje predstavlja problem, a žele da se vakcinišu, u saradnji sa Opštinom Pećinci otvorili smo poseban telefonski broj koji mogu da pozovu i da dobiju pomoć pri prijavljivanju za vakcinaciju. Broj je objavljen u svim mesnim ambulantama i dostupan je našim najstarijim sugrađanima“ – rekla je Cvetković Mićić i dodala da timovi za vakcinaciju izlaze i na teren kako bi nepokretne građane vakcinisali kod kuće.

Ona je naglasila da se informacije o epidemiološkoj situaciji i apeli za vakcinaciju, kao i instrukcije o načinu prijavljivanja za vakcinaciju, svakodnevno objavljuju na zvaničnom sajtu opštine Pećinci, kao i na lokalnom radiju Donji Srem u svim informativnim terminima.

U opštini Pećinci do sada je prvu dozu vakcine primilo 2.416 građana, a revakcinisano je 1.528 građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here