Naslovna Magazin Zdravlje Vakcinacijom do kolektivnog imuniteta

Vakcinacijom do kolektivnog imuniteta


Sa ciljem da se stanovništvo informiše o bezbednosti i efikasnosti vakcina protiv oboljenja Covid-19 i motiviše na vakcinaciju, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica u saradnji sa Domom zdravlja “Dr Dragan Funduk” Pećinci organizovao je danas u centru Pećinaca, u okviru Nacionalne kampanje “Vratimo zagrljaj”, promociju vakcinacije, a osnovna poruka je – Vakcinacijom do kolektivnog imuniteta.

Kako nam je rekla Gordana Stefanović, glavna sestra u pećinačkom domu zdravlja, odziv građana u našoj opštini za vakcinaciju je očekivano dobar.

“Veoma smo zadovoljni tokom vakcinacije, a organizujemo i vakcinalne punktove po selima za stanovništvo koje se nije prijavilo za vakcinaciju putem portala eUprava. U saradnji sa pećinačkom lokalnom samoupravom trudimo se da svakodnevno promovišemo značaj i bezbednost imunizacije, a u tome nam dosta pomažu Crveni krst Pećinci i brojna udruženja u svim naseljima naše opštine” – izjavila je Stefanović, i dodala da je imunizacija je jedini bezbedan način zaštite od ove zarazne bolesti.

Do sada je na teritoriji naše opštine prvom dozom imunizovano 3788 građana, a revakcinisano 2354 osoba.

Prethodna vestIzveštaji sa fudbalskih utakmica pećinačkih klubova
Sledeća vestOd danas bez zakazivanja i Sinofarm vakcina

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here