Naslovna Dogadjaj Vanredne akcije davanja krvi u Vojvodini, najviše nedostaje A krvna grupa

Vanredne akcije davanja krvi u Vojvodini, najviše nedostaje A krvna grupa

PODELI
Foto: ilustracija

Usled nestašice krvi, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, u saradnji sa opštinskim kancelarijama Crvenog krsta počeo je vanredne akcije davanja krvi. Najviše fali “A” krvna grupa.

Uz pomoć volontera Crvenog krsta, vanredna akcija u Futogu organizovana je za manje od 2 dana, uz odličan odziv građana od ranog jutra.

Preko potrebne su vanredne akcije dobrovoljnog davanja krvi kao i veći broj donora, ističu u Zavodu za transfuziju. Zbog pandemije kovida -19 broj akcija je prepolovljen.

Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju, saradnik za odnose sa javnošću kaže:

“Odmah da napomenem da je u ponedeljak već vanredna akcija u Sremskoj Mitrovici, u utorak je akciju u Somboru i Senti i jedna privatna kompanija koja nam se odazvala ovom prilikom to je perioplata u Šimanovcima gde imamo očekivanih 70 dobrovoljnih davaoca . Apelovala bih zapravo na sve humane ljude na sve ljude dobre volje da dođu na sve naše akcije bilo u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, bilo na akcijama gde se organizuju na teritoriji čitave Vojvodine”.

Osim izuzetne važnosti po ljudske živote, često se zaboravlja da davanje krvi ima brojne zdravstvene benefite i po same davaoce. Vanredne akcije davanja krvi, biće organizovane širom Vojvodine, i apeluje se na fizička i pravna lica da se odazovu takvoj akciji u svom mestu . Zdrav čovek ima mnogo želja, a bolestan samo jednu, i možda baš vi doprinesete, da se nekome ta želja ispuni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here