Naslovna Hronika “Vaš sin nije dovoljno patio, da bi ubistvo bilo teško”

“Vaš sin nije dovoljno patio, da bi ubistvo bilo teško”

PODELI
Foto: privatna arhiva

Skandalozno! Roditelji ubijenog Veljka Vasiljevića (18) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice otišli su uoči suđenja kod zamenice tužioca Danijele Cvijetić da pitaju zašto je Dušan Milanović (20) optužen za obično, a ne za teško ubistvo, ali im je ona rekla „da to ne mogu da razumeju jer nisu završili fakultet“, a onda im hladnokrvno odbrusila: “Vaš sin nije dovoljno patio, kad me već vučete za jezik!“

Tragedija koja je porodicu Vasiljević zavila u crno dogodila se 12. januara 2019. u Laćarku, kada je Dušan pozvao Veljka da se nađu na terenu, a onda ga je divljački ubadao nožem dok je pokušavao da pobegne i na kraju mu zario sečivo direktno u srce.

Kako smo ranije saznali, ubistvo je označeno kao obično, a roditelji tvrde da ima dovoljno dokaza za teško ubistvo. Šok je usledio kada su otišli u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici da pitaju zbog čega je doneta takva odluka.

– Zamenica tužioca Danijela Cvijetić nas je primila u svoju kancelariju. Pitali smo je zašto je podignuta takva optužnica kada ima dovoljno dokaza za teško ubistvo. Međutim, ona je počela nešto da vrda i govori „da bi trebalo stručno da nam objasni“. Kada se suprug ubacio u razgovor, navodeći da je Dušan pretio Veljku i da je u porukama najavio da će ga ubiti i odrobijati do svoje 30. godine, ona je odgovorila: „Ne mogu da vam kažem pred suprugom“ – priča ucveljena majka Veliborka Vasiljević i otkriva da se Danijela Cvijetić posle toga odjednom razbesnela.

– Izgovorila je morbidnu rečenicu: „Kad me već vučete za jezik, moram da vam kažem da vaš sin nije dovoljno patio da bi ubistvo bilo teško.“ Kada sam to čula, počela sam da se tresem. Morala sam da izađem napolje i počela sam da plačem. Posle toga je izgovarala: „Šta vi mislite, da sam ja korumpirana?!“, iako to uopšte nismo pomenuli. Ne razumem šta je htela time da kaže. Jedino smo hteli da pitamo na osnovu čega je doneta takva odluka… Ona nije imala razuman odgovor, već nas je uvredila „da nismo završili škole“! To je van svake pameti – kaže ožalošćena majka.

Na suđenju su, prema rečima majke, opisane Veljkove povrede i izneti detalji da je optuženi imao nož od 27 centimetra, čije je sečivo bilo 15 centimetara.

Pozvali smo juče Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici da pitamo zbog čega je Danijela Cvijetić bila gruba prema roditeljima, ali rekli su nam da pitanja pošaljemo na mejl. Do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor. 

Ofrlje urađen uviđaj, Veljko tri sata ležao mrtav!

Veliborka Vasiljević kaže da su posle ispada zamenice tužioca Danijele Cvijetić tražili njeno izuzeće.
– Advokati su nam objasnili da je to nemoguće. U ovom slučaju je sve čudno od samog starta. Uviđaj je urađen ofrlje! Moj sin je na igralištu ležao mrtav od tri do šest ujutru, a inspektori nisu došli kod nas, već su visili kod Milanovićevog oca. Unajmio je čak dva advokata da brani sina, a svaku njegovu glupost je zataškao vezama i vezicama. Od samog starta se sve namešta, od policije preko tužilaštva – tvrdi Veliborka.

Optuženom se povećala količina alkohola u krvi

Majka pokojnog dečaka kaže da otac optuženog ne pokazuje nimalo saosećanja.

– Čovek se na suđenjima smeje! Suprug i ja smo stajali ispred sudnice, a kad sam se slučajno okrenula, videla sam njega. Cinično se smejao, u stilu „pobedio sam vas“. Meni je dete mrtvo, a od samog starta izgleda kao da smo mi nešto krivi! Mi smo ti koji smo napadani i prema kojima su svi neprijatni! Čak se optuženom čudno povećavala količina alkohola u krvi. Posle ubistva imao je 0,46, nekoliko sati kasnije više od 0,5, a veštak je na kraju rekao da je posle ubistva imao 1,56 promila alkohola u krvi! Nameštaju mu olakšavajuću okolnost – kaže Veljkova majka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here