Naslovna Kultura Veče smeha na sceni pećinačkog KC

Veče smeha na sceni pećinačkog KC

PODELI

U okviru Pećinačkog kulturnog leta, koje i ove godine organizuje Kulturni centar pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, ljubitelji pozorišne umetnosti sinoć su bili u prilici da u izvođenju glumaca beočinskog kulturno-umetničkog društva „Brile“ na sceni KC pogledaju komediju „Heroj nacije“, po tekstu Ivana M. Lalića a u režiji Sekule Petrovića.

Predstava „Heroj nacije“, kako sam reditelj kaže je komedija na moderne teme, moderna dešavanja u društvu.

„Tekst je nastao pre par godina. Izvođen je i u profesionalnim i u amatarskim pozorištima, a kako je sam autor napisao u podnaslovu u pitanju je Multimedijalna komedija za široke narodne mase. Radi se na neki način o ismevanju modernih rijaliti šoua i kako to može nesretno da se završi. Publika voli komediju a mislim i da je tema aktuelna“ – rekao je Petrović.

Nastupom u Pećincima, predstava je doživela svoje osmo izvođenje, a u predstavi igraju Dragan Jovičić Srba, Olivera Miljatović Radaković, Dejan Ucman, Andrea Malkoč, Ratka Dulić, Radoslav Špirić, Zoran Vukomanović, Laslo Greguš, Borka Đurđević, kao i reditelj Sekula Petrović.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here