Naslovna Srem Ruma Večeras je Ruma ličila na Beč!

Večeras je Ruma ličila na Beč!

PODELI
Foto: Sremske vesti

RUMA – Večeras je zvanično počela najveća letnja manifestacija – „Rumsko kulturno leto“ koju je otvorio festivalski orkestar “Virtuozi” pod dirigentskim vođstvom maestra Bojana Suđića!

Program je započeo finalom uvertire “Viljem Tel” italijanskog kompozitora Đoakina Rosinija i španskim koloritom “Karmen”, jedne od najpopularnijih opera francuskog kompozitora Žorža Bizea.

Sam pogled na toliko članova Simfonijskog orkestra već je bio dovoljan da publika oseti da prisustvuje budućem spektaklu, iako ni jedan ton nije bio još uvek odsviran.

Sjajni solisti, sopran Sofije Petrović, rumunski tenor Remus Alezaroaea, violinista Florijan Balaž i Dejan Jovanović, umetnik na harmonici, zasijali su takođe večeras na Gradskom trgu.

Veče je upotpunjeno i hebrejskom pesmom “Hava nagila” kao i čuvenim “Čardašom” Vitoria Montija.

Publika je imala priliku da uživa i u latino ritmovima brazilskih i meksičkih kompozitora kao i u jednoj od najuspelijih muzika za film, Badeltovi “Pirati sa Kariba”.

Ovo je najkvalitetniji kulturni program od svih koje smo do sada imali na Gradskom trgu, a scena se neće pomeriti sve do 31. avgusta. Koncerti će se nizati kao i ostali sadržaji čiji je cilj očuvanje našeg kulturnog identiteta.

Koncert je ispraćen predivnim vatrometom i gromoglasnim aplauzom koji se mogao čuti na svakom kraju naše Rume. Zasluženo!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here