Naslovna Dogadjaj Večeras sremačko veče

Večeras sremačko veče

PODELI

Sajam kulture mladih na selu koji se održava treću godinu za redom u organizaciji pećinačkog Kulturnog centra pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Ministarstva kulture i javnog informisanja Republike Srbije nastavlja se večeras kada će na zvaničnom JuTjub kanalu KC-a sa početkom u 19.00 časova premijerno biti emitovan Koncert sremačke muzike.

U okviru koncerta predstaviće se apsolventkinja Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu Bojana Radivojević iz Brestača i članovi Tamburaškog orkestra „Da ne umre tambura“ iz Šašinaca (Petar Stefanjuk – prim, Nebojša Stanić – basprim, Miloš Vukašinović – kontra, Aleksandar Antunović – bas i Aleksandar Grujičić – harmonika).

Atmosferi u realizaciji ovog koncerta doprineli su i članovi pećinačkog Društva za negovanje narodne tradicije i članice UŽ “Sremica” iz Pećinaca.

Publika će biti u prilici da čuje neke od najpoznatijih pesama iz ovog opusa kao što su: „Divan je kićeni Srem“, „Volem diku“, „Milica je večerala“, „Imam kuću do šora“, „Ide lola iz Inđije“ itd.

Inače, Bojana je prvenstveno završila Muzičku školu “Teodor Toša Andrejević” u Rumi na odseku za klavir, zatim srednju Muzičku školu “Stanković” u Beogradu na teorijskom odseku gde je proglašena đakom generacije, da bi nakon položenog prijemnog ispita na konzervatorijumu za muziku u Austriji ipak ostala u rodnoj Srbiji. Uporedo sa studijama, Bojana se obrazuje i na odseku za solo pevanje u srednjoj Muzičkoj školi “Mokranjac”. Radivojevićeva je svoju profesionalnu orijentaciju usmerila ka duhovnoj muzici o čemu svedoči i njena pozicija asistenta pri pevačkom društvu Hrama Svetog Save u Beogradu, ali i pozicija horovođe pećinačkog dečjeg Crkvenog hora “Ljubav, vera, nada”, mada ne izostaje ni ljubav prema sremačkoj, odnosno tamburaškoj muzici o čemu svedoči i prva nagrada na Saboru pesme i lepote koji je održan u Donjem Tovarniku.

Podsetimo, tokom decembra svake nedelje se sa početkom u 19.00 časova premijerno emituju kulturno – obrazovni i umetnički sadržaji koji su snimljeni u skladu sa propisanim epidemiološkim merama. Tokom celog meseca otvorena je i izložba profesionalnih fotografija Dušana Petkovića u holu KC, a do kraja meseca emitovaće se i pozorišna predstava i koncert klasične muzike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here