Naslovna Srem Pećinci Večeras svečano otvaranje Dečjeg kulturnog leta u Pećincima

Večeras svečano otvaranje Dečjeg kulturnog leta u Pećincima

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Svečano otvaranje Dečjeg kulturnog leta u Pećincima, koje organizuje Kulturni centar pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, zakazano je za večeras, 1. jula, na platou šetališta kod Kulturnog centra, sa početkom u 19.00 časova.

Na samom početku će biti održan defile dece pod maskama, nakon čega će se predstaviti sve maske i odabrati najkreativnije kostimirani mališani, a od 19.30 minuta u čast nagrađenih biće izvedena interaktivna predstava za decu pod nazivom „Klovnovska olimpijada“. Nakon predstave, najmlađi će moći da uživaju u koncertu muzike za decu pod nazivom „Avanture leteće gitare“ u okviru kojeg će se predstaviti pesnik, muzičar i autor dečje emisije „Hajde sa mnom u obdanište“ koja se emituje na programu RTV-a, Branimir Bane Rosić.

Dečje kulturno leto trajaće od 1. do 31. jula, a svakog petka, subote i nedelje u centrima naselja ili u dvorištima škola će biti organizovane predstave za decu. Mališani u Šimanovcima već u subotu 2. jula će imati priliku da na letnjoj pozornici u parku naselja pogledaju predstavu „Četiri godišnja doba“, dok će najmlađi u Kupinovu u nedelju 3. jula moći da uživaju u predstavi „Pinokio u pozorištu“ koja će biti izvedena u dvorištu Etno-kuće „Putnik“.

Sve predstave su rađene u produkciji pećinačkog Kulturnog centra, a manifestacija se realizuje u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, osnovnim školama na teritoriji opštine i mesnim zajednicama.

Petak 1. jul 2022. godine, šetalište u Pećincima

19.00 Defile dece sa maskama, odabir najbolje maske i dodela nagrada

19.30 KLOVNOVSKA OLIMPIJADA – interaktivna predstava za decu

20.00 AVANTURE LETEĆE GITARE – koncert Branimira Baneta Rosića

Subota 2. jul 2022. godine, letnja scena u parku Šimanovaca

19.00 Defile dece sa maskama, odabir najbolje maske i dodela nagrada

19.30 ČETIRI GODIŠNJA DOBA – interaktivna predstava za decu

Nedelja 3. jul 2022. godine, dvorište Etno kuće „Putnik“ u Kupinovu

19.00 Defile dece sa maskama, odabir najbolje maske i dodela nagrada

19.30 PINOKIO U POZORIŠTU – interaktivna predstava za decu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here