Naslovna Dogadjaj Veći prostor za Aksentijev kućerak

Veći prostor za Aksentijev kućerak

PODELI

Prostor dvorišta Aksentijevog kućerka, biće proširen i obogaćen novim turističkim sadržajima. Završeni su radovi na raščićavanju susednog placa, koji je u vlasništvu Opštine Pećinci, a u okviru ovih radova sa placa je uklonjen i stari objekat koji se tu nalazio.

Kako nam je rekla direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković, na susednom placu, koji će biti pripojen dvorištu Aksentijevog kućerka, planiraju se dopunski turistički sadržaji koji će doprineti promociji jedne od najstarijih očuvanih seoskih kuća u Sremu.

„U planu nam je da neke već postojeće sadržaje izmestimo iz dvorišta etno kuće, poput dečjeg igrališta koje se trenutno tamo nalazi, kako bi Aksentijev kućerak u potpunosti odgovarao originalnom izgledu seoskog domaćinstva s kraja 18. veka. Imamo u planu i da obogatimo sadržaj na ovom turističkom lokalitetu. Apliciraćemo za sredstva kod republičkih i pokrajinskih fondova za izgradnju turističkog info-centra, koji bi obuhvatao prostoriju za prijem gostiju, suvenirnicu i salu za prezentaciju kulturno-istorijskog nasleđa na teritoriji opštine Pećinci, sa posebnim akcentom na Aksentijevom kućerku“ – rekla je Bošković i naglasila da su u realizaciji ovih radova imali podršku Opštine Pećinci i Mesne zajednice Ogar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here