Naslovna Srem Inđija Velika akcija čišćenja deponija na teritoriji opštine Inđija

Velika akcija čišćenja deponija na teritoriji opštine Inđija

PODELI

Na teritoriji opštine Inđija ove nedelje počinje čišćenje svih divljih deponija, a kako je istakao predsednik opštine Vladimir Gak, nakon naredne sednice Skupštine opštine Inđija na kojoj treba da se nađe i rebalans budžeta, biće nabavljen video nadzor za nekoliko najkritičnijih lokacija.

„Imamo plan da postavimo kamere na određenim kritičnim mestima kako bi komunalna inspekcija mogla da radi i podnosi prekršajne prijave protiv počinilaca. Nadam se da ćemo uspeti u našoj nameri kako bismo zaštitili životnu sredinu, ali bez obzira na to apelujemo na građane da ne odlažu otpad na nepredviđenim mestima“, naveo je Gak i dodao da je poslednji zabeležen slučaj u Jarkovcima gde je jedan meštanin ostavio otpad na obali jezera.

„Divlje deponije iziskuju ogromne troškove lokalnoj samoupravi, a za njihovu sanaciju potrebna su velika sredstva sa kojima bismo mogli uraditi mnogo korisnije stvari. Nadam se da ćemo postavljanjem video nadzora napraviti pomak i pokazati da smo istrajni i da trajno rešimo ovaj problem“, rekao je Gak.

Po rečima direktora JKP „Komunalac“ Dušana Lemaića, prve deponije koje se čiste su u Golubinačkoj ulici kod stočne pijace i u Novim Karlovcima gde je veliko smetlište. Takođe, komunalna inspekcija pojačaće kontrolu da bi sprečila njihovo ponovno formiranje.

Cilj ove akcije nije samo počistiti divlje deponije nego i probuditi svest sugrađana o tome kako naša nebriga utiče na prirodu, odnosno kako neodgovorno ponašanje može doprineti smanjenju kvaliteta života budućih generacija.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here