Naslovna Magazin Zdravlje Velike greške koje skoro svi prave kada je reč o čišćenju lica

Velike greške koje skoro svi prave kada je reč o čišćenju lica

PODELI

Čišćenje lica je važan deo svakodnevice, a posebno kod onih žena koje stalno nose jaku šminku.

Ipak, neki ovaj proces shvataju previše ozbiljno i koriste veliki broj proizvoda, samo da bi što efikasnije očistili svoje lice, a to nije uvek najbolja stvar…

Postoje velike greške koje skoro svi prave kada je u pitanju nega lica, a mi vam otkrivamo šta treba da izbegavate.

Preterivanje 

Ukoliko koristite kvalitetno sredstvo za negu i čišćenje lica, onda stvarno nije potrebno da to radite dva puta zaredom. Stručnjaci umesto toga preporučuju da obratite pažnju na šminku koju koristite, kako bi vam se što manje zapušavale pore.

Sredstvo za čišćenje lica treba da bude nežno, na bazi balzama ili ulja i treba da ga koristite ujutru i uveče, ne više od toga.

Intenzivno trljanje

Možda jedna od najvećih zabluda što se tiče ovog procesa je da je jako trljanje četkicama i grubim krpicama najdelotvornije i najbolje za kožu. Realnost je sasvim drugačija – intenzivno ribanje lica može da dovede do problema sa kožom.

Najbolje rešenje su nežne krpice, koje, uz dobro sredstvo za čišćenje, mogu da vam pomognu da postignete željenje rezultate. Jedino pred spavanje možete da trljate lice nešto grublje, ali ujutru budite posebno nežni, kako ne biste ostavili tragove.

Previše grub piling

Spoljašnji sloj kože predstavlja zaštitu za prodiranje UV zrakova , bakterija i ostalih štetnih materija koje prodiru duboko u slojeve kože. Čest i grub piling može da uništi ovaj zaštitni sloj, što dovodi do suvoće, crvenila i pojačane osteljivosti kože.

Ograničite piling na jedan, najviše dva tretmana nedeljno i odaberite najnežniju formulu.

Topla ili hladna voda?

Nagle promene temperature nisu dobre za zdravlje vaše kože. Potpuno je bespotrebno da se umivate prvo vrućom, a potom hladnom vodom, kako biste zatvorili pore – to je mit. Stručnjaci preporučuju mlaku vodu za čišćenje i ujutru i uveče.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here