Naslovna Srbija VELIKI INVESTITOR STIŽE U SRBIJU! Možda i kredit za auto-put Ruma-Šabac-Loznica

VELIKI INVESTITOR STIŽE U SRBIJU! Možda i kredit za auto-put Ruma-Šabac-Loznica

PODELI
Tanjug/​Dušan Aničić

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je tokom nedavne posete Azerbejdžanu razgovarao o mogućim ulaganjima te zemlje u Srbiju.

Ljajić je najavio da se u februaru sledeće godine očekuje dolazak velikog holetskog investitora koji će obići srpske banje.

Ljajić kaže i da je na sastancima u toj zemlji bilo reči o investicijama u srpsku poljoprivredu, ali i putnu infrastrukturu vezano za izgradnju autoputa Ruma-Šabac-Loznica.

Razgovaralo se, navodi, i o mogućnosti kreditiranja od strane Azerbejdžana ove deonice u Srbiji.

Ministar je podsetio na, kako je rekao, uspešnu saradnju sa firmama iz te države koje su radile na deonici Koridora 10, deonici od 40 kilometara.

Koridor 10
Srbija Danas / Jelena Obradović

Ljajić je izrazio nadu da će se postići dogovor sa Azarbejdžanom i da će uslovi za kreditiranje deonice Ruma-Šabac-Loznica biti još povoljniji nego za deonicu koju se firme iz te zemlje radile na Koridoru 10.

U Azerbejdžanu su, kaže, održani sastanci sa nadležnima te zemlje, kojima su predstavljeni banjski potencijali Srbije.

– Mi ćemo već u februaru imati posetu jednog velikog hotelijera koji ima svoje hotelske komplekse širom Rusije i Azerbejdžana – rekao je Ljajić.

Privrednici te zemlje su kaže, zainteresovani da ulažu u sektor poljoprivrede, posebno kada je reč o stočarskoj proizvodnji i biljnoj proizvodnji, a u januaru naredne godine očekuje se dolazak zainteresovanih za ulaganje u sektor biljne proizvodnje u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here