Naslovna Srem Pećinci Veliki odziv dece u Deču, Ašanji i Obrežu

Veliki odziv dece u Deču, Ašanji i Obrežu

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Proteklog vikenda najmlađi u Deču, Ašanji i Obrežu imali su priliku da pogledaju interaktivne predstave za decu u okviru Dečjeg kulturnog leta.

Najpre je u petak na letnjoj bini u centru Deča izvedena predstava „Klovnovska olimpijada“, u subotu su najmlađi Ašanjci imali priliku da u dvorištu škole pogledaju predstavu „Četiri godišnja doba“, a u dvorištu škole u Obrežu u nedelju je izvedena predstava „Pinokio u pozorištu“.

Majka troje dece, Milana Mrkalj Gajica iz Deča, ocenila je kao dobru ideju da se u letnjem periodu organizuje poseban program za najmlađe.

„Ovakvi programi su potrebni deci, posebno dok letnji raspust provode u svojim mestima što je pokazao i odziv u Deču. I prošle godine smo pratili Dečje kulturno leto, a obići ćemo i susedna sela u kojima će se igrati predstave. Deca su puna utisaka i izuzetno im je zanimljivo bilo to što su učestvovala sa glumcima u igri“ – kaže Milana.

S obzirom da se Dečje kulturno leto realizuje u saradnji sa osnovnim školama, izvođenju predstave u Obrežu prisustvovao je i direktor OŠ „Dušan Vuaksović Diogen“ Zdravko Obrenić, koji je i sam bio deo predstave.

„Ovo je već druga godina kako u saradnji sa pećinačkim Kulturnom centrom realizujemo ovu manifestaciju i posebno mi je drago što je prisustvovao veliki broj dece i njihovih roditelja. Mi smo tu da podržimo decu i mlade, i da im omogućimo da uživaju u kulturno-obrazovnim programima kao što je ovaj“ – istakao je Obrenić.

Direktor pećinačkog Kulturnog centra Jovan Devrnja podsetio da su predstave za decu do sada izvedene u šest naselja pećinačke opštine.

„I ove godine, kao i prethodne, pokazalo se da su ovakvi programi tokom leta potrebni najmlađima u našoj sredini, a deca su i ovog puta svojim odzivom potvrdila da su naša najvernija publika. Potrudili smo se da svako dete u publici nagradimo prigodnim poklonom u vidu balona, a ovakvim programima ih podstičemo da razvijaju svoju kreativnost i ljubav prema pozorištu“ – kazao je Devrnja.

Dečje kulturno leto traje od 1.do 31. jula i u tom periodu će u svih 15 naselja naše opštine, u centrima naselja ili u dvorištima škola, svakog petka, subote i nedelje od 19.00 časova biti izvedene interaktivne predstave za decu rađene u produkciji pećinačkog Kulturnog centra. Manifestacija se realizuje u saradnji sa Predškolsom ustanovom „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima, osnovnim školama i mesnim zajednicama, a pokrovitelj je Opština Pećinci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here