Naslovna Sport Veliki optimizam u Sremcu iz Deča

Veliki optimizam u Sremcu iz Deča

PODELI
Foto: ilustracija

Član Međopštinske lige Srem – grupa Istok, FK „Sremac“ iz Deča, započeo je sa priprema za nastavak prvenstva, koje će, po svemu sudeći, biti izuzetno zanimljivo. Za prva dva mesta, koja direktno ili kroz baraž vode u Sremsku ligu, konkuriše šest ekipa. Među njima je i Sremac iz Deča, koji za liderom, Sremom iz Sremskih Mihaljevaca, zaostaje četiri boda, a čelnici kluba tvrde da je zaostatak nadoknadiv.

Tokom zimske pauze, ljudi koji vode Fudbalski klub Sremac bili su veoma aktivni, a po rečima Vladimira Stojkovića, predsednika kluba, igrački kadar je pojačan sa desetak novih imena.

„S obzirom na velike ambicije, moramo imati i adekvatnu ekipu. Pojačanja bi trebalo da budu: Dušan Sadžak (Kupinovo), Mladen Majstorović (Kameni, Ašanja), Milan i Marko Marčeta (Borac, Progar), Vladimir Stojković (Jedinstvo, Štitar), Božidar Ilić (Moštanica), Predrag Tadić (Budućnost, Dobanovci), Slobodan Tadić (Srem, Sremski Mihaljevci) i kao slobodni igrači Božidar Petrović i Bogdan Bogićević. Ponosni smo što će za prvi tim konkurisati i talendovani kadet Veljko Eror“ – rekao je Stojković.

On, takođe, dodaje da deo imidža svakog dobro organizovanog sportskog kolektiva čine omladinska škola, kao i odgovarajuća infrastruktura.

„Naša Škola fudbala je jedna od najvećih u našoj opštini. I u njoj predstoje neke kadrovske promene, kako bi se rad sa preko 50 polaznika nastavio sa nesmanjenim intezitetom. Što se tiče infrastrukturnih radova, planiramo da uskoro završimo sve poslove oko sređivanja klupskih prostorija“ – dodao je Stojković.

Pred trenerom Danijelom Žutićem i njegovim izabranicima je ogroman izazov.

„Do 5. februara imaćemo aerobne treninge. Prva kontrolna utakmica zakazana je protiv Sremca iz Dobrinaca, a dan kasnije u Štitatu, protiv Jedinstva. Posle četiri radna dana, sledi provera protiv Jedinstva iz Rume (14. februar). Još tri treninga, pa 20. februara prijateljska utakmica protiv rumske Fruške gore, a već sledećeg dana i protiv Napretka (Popinci). Zatim ćemo polako ući u završni deo priprema, a poslednjeg dana februara igramo protiv komšija iz Šimanovaca, Hajduka 1932“ – kazao je Žutić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here