Naslovna Srem Sremska Mitrovica Veliki planovi u gradu na Savi: Grade se stadion, luka, startuju i...

Veliki planovi u gradu na Savi: Grade se stadion, luka, startuju i novi pogoni

PODELI

Trenutno je u toku izgradnja nove osnovne škole, a u planu je proširenje lučkog područja i rekonstrukcija i dogradnja bolnice. Iz te lokalne samouprave rekli su za eKapiju da iako je situacija zbog pandemije koronavirusa neizvesna, uskoro očekuju i pokretanje novih, već izgrađenih proizvodnih pogona.

“Što se tiče novih investicija i otvaranja novih pogona teško je bilo šta reći u uslovima koji su nastali nakon epidemije koronavirusa. Svuda u svetu kompanije preispituju svoje odluke o investiranju i nama je najvažnije da sačuvamo postojeći nivo privredne aktivnosti u gradu. Za sada nam nijedna fabrika nije najavila prekid rada što je u ovim uslovima samo po sebi uspeh, a nekoliko kompanija iz Sremske Mitrovice ima ozbiljne namere da nastavi sa svojim razvojnim planovima i proširi svoje kapacitete u našem gradu. Neke kopanije poput Metalfera su već izgradile nove proizvodne hale i mi u lokalnoj samoupravi sa nestrpljenjem čekamo pokretanje novih pogona u Sremskoj Mitrovici”, rekao je Branko Jakovljević, šef kabineta gradonačelnika.

Najveća investicija koja se realizuje na teritoriji Sremske Mitrovice jeste izgradnja nove Osnovne škole Jovan Popović. Škola će se prostirati na 4.400 kvadrata, imaće 17 učionica i nekoliko kabineta, kuhinju i trpezariju.

Ukupna vrednost radova je oko 300 miliona dinara. Radovi se ubrzano odvijaju kako bi škola bila spremna da dočeka đake već od naredne školske godine.

“Potpisan je i ugovor o nabavci najsavremenije opreme koja će doprineti da OŠ Jovan Popović bude jedna od najmodernijih obrazovnih ustanova u našoj zemlji”, kaže Jakovljević.

U narednom periodu planirana je i rekonstrukcija i dogradnja Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

“Ovo će biti jedan od najvažnijih projekata koji će podići nivo zdravstvene zaštite u našem gradu na izuzetno visok nivo. Opšta bolnica opslužuje oko 300.000 građana Sremskog okruga, što samo po sebi govori o važnosti ovog projekta. Trenutna situacija vezana za epidemiju koronavirusa još jednom je dokazala važnost ulaganja u zdravstveni sistem i stoga naši građani pozdravljaju najavljenu rekonstrukciju bolnice”, ističe on.

Gradnja stadiona

Još jedan važan projekat koji će se realizovati u Sremskoj Mitrovici jeste izgradnja gradskog stadiona.

Ovaj sportski objekat biće izgrađen po svim stadnardima UEFA i imaće kapacitet od 2.500 do 3.500 mesta. Stadion će biti savremen sportsko-poslovni objekat, tako da se očekuju i prateći sadržaji poput kafića, restorana i bioskopske sale.

Rekonstrukcija i proširenje luke

Sremsku Mitrovicu odlikuje izuzetna saobraćajna povezanost. Prisutup auto-putu, međunarodnom železničkom koloseku, reci Savi najviše je i doprineo je razvoju mitrovačke privrede, ali i same Sremske Mitrovice.

“Zbog ovoga sa mnogo nade se očekuje rekonstrukcija i proširenje lučkog područja u našem gradu. Unapređenje uslova za rečni saobraćaj olakšaće pristup izvoznim tržištima pre svega za poljoprivredne, ali i za sve druge proizvode iz celog Sremskog okruga”, navodi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here