Naslovna Srem VELIKI PROJEKAT: Prva deonica brze pruge Beograd – Stara Pazova 6 meseci...

VELIKI PROJEKAT: Prva deonica brze pruge Beograd – Stara Pazova 6 meseci pre roka

PODELI

Deonica brze pruge od Beograda do Stare Pazove, koju rade kineske kompanije, biće završena šest meseci pre roka, izjavio je direktor Infrastrukture Železnice Srbije Miroljub Jevtić.

On je u izjavi za Tanjug podsetio da se u Čortanovcima rade dva najveća objekta u Evropi, kao deo ovog projekta, ukupne dužine četiri kilometra.

“Početkom 2020. godine počeće izgradnja deonice od 108 kilometara od Novog Sada do Subotice. Rok za završetak je 33 meseca, a kineska strana užurbano se priprema da sve u roku završi. Vlada Srbije i predsednik Srbije obezbedili su 1,8 milijardi samo za brzu prugu, a 90 odsto te brze pruge prolazi koz Vojvodinu”, kaže Jevtić.

Prema njegovim rečima, plan Infrastrukture Železnica Srbije jeste da od 2017. do 2020. godine obnovi 750 kilometara regionalnih pruga u Srbiji.

“Tokom 2018. rekonstruisali smo regionalnu prugu Pančevo – Orlovat – Rimski šančevi, kao i krak od Orlovata prema Zrenjaninu. Prošle godine smo završili 136 kilometara regionalnih, a ove godine ćemo završiti rekonstrukciju pruge od Subotice do Sente, kao i od Kumana do Banatskog Miloševa”, rekao je Jevtić.

Navodi da će to preduzeće ove godine završiti oko 80 kilometara pruga u Vojvodini, među kojima je i ona od Kikinde do MSK Kikinda, što je posebno bitno za privredu u Banata.

“Sledeće godine u junu počeće obnova pruge Vrbas – Kula – Sombor od 52 kilometra, a počećei rekonstrukcija 32 kilometra lokalne pruge Vršac – Bela Crkva, koja je nekoliko puta ukidana, pa ponovo puštana u rad”, kaže Jevtić.

Foto: Zorana Jevtić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here