Naslovna Srem Ruma Veliki radovi i ulaganja u Kulturni centar “Brana Crnčević” se nastavljaju!

Veliki radovi i ulaganja u Kulturni centar “Brana Crnčević” se nastavljaju!

Foto: Kulturni centar Ruma

RUMA – Nezapamćeno olujno nevreme koje je 19. jula u večernjim satima zahvatilo ceo Srem a i Srbiju, ostavilo je gotovo svuda razorni i jeziv trag.

Deo krovne konstrukcije na zgradi Kulturnog centra “Brana Crnčević”, koji je postavljen pre 37 godina i od tada nije menjan, a koji se nalazi iznad same scene u Velikoj dvorani, nije izdržao strahoviti udar i snagu vetra, tako da je bukvalno “svučen” sa vrha zgrade.

Ono što je najvažnije, na svu sreću, nije bilo povređenih i sve je prošlo bez ljudskih žrtava.

Veoma brzo pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, posetila je ovu ustanovu i obećana pomoć za hitne i neophodne radove je stigla i u paketu finasijske pomoći su dodeljena i sredstva za kompletnu sanaciju sanitarnog čvora.

Kako je rekla direktorica Kulturnog centra “Brana Crnčević”, Katarina Filipović, prošle godine je rekonstruisan krov na drugom delu zgrade, a sada se nakon uspešno izvršenih rdaova iznad Velike sale nalazi potpuno nova krovna konstrukcija.

Sa velikim radovima i ulaganjima u ustanovu se nastavlja, i zahvaljujući sredstvima Pokrajine u iznosu od 4,5 miliona dinara započinje se rekonstrukcija bine u Velikoj sali.

Kako je najavljeno, očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja godine, a do tada će ljubitelji pozorišne umetnosti od 1.oktobra moći da gledaju predstave u Maloj dvorani, a zbog tehničkih uslova biće to uglavnom duodrame, odnosno predstave sa nekoliko glumaca, dok će se svake subote održavati predstave za mališane.

Ova vest je deo projekta “Srem u fokusu” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.
IZVORsremske vesti
Prethodna vestOtvorena “Bina mira” u Šidu
Sledeća vestPetlići Indiansa osvojili 1. turnir grupe sever u Subotici

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here