Naslovna Dogadjaj Veliko interesovanje za besplatnu školu plivanja

Veliko interesovanje za besplatnu školu plivanja


Sportski savez opštine Ruma i ove godine organizuje, pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, besplatnu školu plivanja za svu decu iz naše opštine.

Juče je na bazenu Borkovac održan prvi sastanak sa roditeljima kako bi se utvrdili termini i grupe u koje će deca biti raspoređena. Generalni sekretar Sportskog saveza opštine Ruma Miloš Marković napominje da će sa mališanima raditi vrhunski treneri, koji godinama rade sa decom.

“Raduje nas veliko interesovanje, koliko vidimo ima prijavljene dece i iz okolnih opština. I ove godine je omogućen rad sa vrhunskim trenerima koji su ovde angažovani već nekoliko godina i za sada imamo preko 200 prijavljene dece. Moram napomenuti da je prijavljivanje i dalje u toku, danas smo imali sastanak sa roditeljima, a od srede kreće škola i obuka na bazenu. Na kraju sezone deca će dobiti diplome. Imamo veliki procenat uspešnosti što se tiče obuke i nadam se da će ovo biti jedno zanimljivo leto za sve polaznike škole plivanja”, izjavio je Marković.

Jedan od instruktora u školi plivanja Borislav Krstić, naglašava da su dobrodošla sva deca, plivači i neplivači.

“Decu ćemo podeliti po grupama, kako bi se obuka lakše sprovodila. Biće mesta za plivače, neplivače, za decu koja se plaše vode, radićemo na proplivavanju, radu ruku i nogu, na vežbama disanja. I u velikom i u malom bazenu su stručno osposobljena lica, profesori fizičkog, ljudi koji su završili više škole za plivanje, sve je bezbedno, imamo i spasilačku službu. Siguran sam da će deca uživati i uspešno savladati obuku”, rekao je Krstić.

Besplatna škola plivanja trajaće naredna dva meseca, a sama sezona na rumskom bazenu počela je više nego odlično ističe Igor Damjančuk, direktor Sportskog centra “Ruma”.

“Škola plivanja je samo prva aktivnost koja kreće na bazenu, jer nas tokom celog leta očekuju zanimljivi programi. Stoga sam siguran da će bazen “Borkovac” biti jedna od omiljenih destinacija u Rumi. Zadovoljni smo kako je startovala kupališna sezona, zadovoljni su i posetioci uslovima koje nudimo. Ne kriju da im je bazen nedostajao i svi zajedno očekujemo jednu uspešnu sezonu”, rekao je Damjančuk.

Škola plivanja će se organizovati u nekoliko jutarnjih i poslepodnevnih terminima.

Prethodna vestSutra uveče svečano otvaranje Dečijeg kulturnog leta u Pećincima
Sledeća vestStanje na putevima: Letnji uslovi vožnje

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here