Naslovna Turizam Veliko interesovanje za turizam Srbije u Dubaiju

Veliko interesovanje za turizam Srbije u Dubaiju

PODELI
Foto: kompas.co.rs

U okviru tematske nedelje turizma na sajmu EXPO DUBAI 2020 Turistička organizacija Srbije organizovala je promotivni događaj za turističku privredu i medije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na kome je predstavila turističku ponudu naše zemlje.

Tom prilikom je pored turističke i kongresne ponude predstavljen i novi turistički brend – Srbija, doživi! (Experience! Serbia), čiji je narativ zasnovan na komunikaciji destinacije kroz iskustva koje turisti mogu da dožive u Srbiji, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

“Tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata vidimo kao jedno od naših prioritetnih tržišta, posebno imajući u vidu dobru avio konekciju, kao i činjenicu da građanima UAE nije potrebna viza za ulazak u Srbiju. Velika nam je čast što upravo na ovakvom globalnom događaju imamo priliku za predstavljanje novog brenda, ali u isto vreme i za povezivanje i sticanje novih partnera iz UAE”, izjavila je direktorka TOS-a Marija Labović.

Nakon održane prezentacije, predstavnici turističke privrede Ujedinjenih Arapskih Emirata imali su priliku da razmene iskustva i razgovoraju o saradnji sa više od 40 članova srpske delegacije, među kojima su predstavnici hotela, receptivnih turističkih agencija i lokalnih turističkih organizacija.

U saopštenju se ističe da tokom nedelje turizma posebnu pažnju svakodnevno privlači sadržajan program koji je priredila Turistička organizacija Srbije, kao i nagradna igra kroz koju se posetioci Paviljona Srbije dodatno informišu o turizmu Srbije i osvajaju vredne nagrade.

Kako se navodi, prema zainteresovanosti publike i organizatora putovanja očekuje se u narednom periodu povećanje broja turista iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji, kako se dodaje, i sada vrlo rado biraju Srbiju kao svoju destinaciju za odmor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here