Naslovna Vreme Veliko nevreme na području rumske opštine, grad padao u Donjim Petrovcima

Veliko nevreme na području rumske opštine, grad padao u Donjim Petrovcima

PODELI
Foto: rtv

Nezapamćeno nevreme protutnjalo je danas nad Sremom, pretežno nad područjem rumske opštine. Pričinjena je velika materijalna šteta, pre svega na usevima. Na razbijanju gradonosnih oblaka u jutros su delovala čak dva radarska centra, a ispaljeno je više desetina protivgradnih raketa.

Sneg u junu, ukratko bi bila današnja slika iz Donjih Petrovaca koje je oko podneva pogodilo strašno nevreme, nevreme kakvo meštani ne pamte da se dogodilo decenijama unazad.

Štetu su pretrpeli i meštani rumskog sela Klenak, gde je u ranim jutarnjim časovima pala takođe ogromna količina kiše, koja je bila praćena ledom i grmljavinom. Štete na usevima su očigledne. Najviše su stradali bostan, voće i ječam.

Povodom vremenskih neprilika delovao je i Radarski centar Fruška Gora, koji je jutros iznad Klenka ispalio desetak raketa, a više desetina raketa ispalio je Radarski centar u Valjevu, nezvanično saznaje Sremska televizija, dok je prema našim saznanjima oko podneva polje delovanja bilo mnogo šire odnosno na području Pećinaca i Rume i trajalo je oko tri sata. Nešto pre 14 časova delovanje je obustavljeno, a oblaci su se premestili prema jugu.

Nad Sremskom Mitrovicom, oko 12 časova spustio se jak pljusak, praćen grmljavinom.

Za područje čitavog Srema RHMZ je izdao narandžasti meteoalarm, sa upozorenjem da vremenske prilike mogu izazvati materijalnu štetu.

Nevreme sa gradom zahvatilo je danas i područje Bačke. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here