Naslovna Srem Ruma “Veljkova” škola najbolja u Sremu

“Veljkova” škola najbolja u Sremu

PODELI

Na svečanosti povodom uručenja nagrada najuspešnijim školama Sremskog okruga u školskom sportu, održanoj u Kulturnom centru “Brana Crnčević”, OŠ “Veljko Dugošević” je u ukupnom plasmanu ponovo najuspešnija škola u Sremu, dok je OŠ “Dušan Jerković” najbolja u konkurenciji pionirki.

Da je reč o velikom uspehu rumske škole, svedoči podatak da je u takmičenju učestvovalo 6.800 učenika, što je 54 odsto školske populacije, a nadmetalo se ukupno 95 osnovnih i srednjih škola iz Srema u 16 sportova.

Nagradu “Veljkovoj” školi uručio je predsednik Saveza za školski sport Srbije i bivši proslavljeni odbojkaški reprezentativac naše zemlje Željko Tanasković.

“Težimo da sistemski uredimo školski sport, da on bude razvijen i u gradskim i u seoskim sredinama. Svi naši koordinatori rade na širenju mreže škola koju su uključene u školski sport. Takođe, organizujemo i stručne seminare za profesore fizičkog vaspitanja, jer su oni osnova školskog sporta, a čovek uči dok je živ. Akcenat u najranijem uzrastu dece stavljamo na vežbanje, a ne na takmičenje. To je veoma važno, mnoga deca možda nisu na nivou da se bave vrhunskim sportom i ne treba ih destimulisati takmičenjima, nego ih druženjem i zabavom podstaći na zdrave fizičke aktivnosti i radne navike”, poručio je Tanasković.

 

Svečanost u Kulturnom centru kruna je jednog strpljivog i napornog rada, ocenio je predsednik SO Ruma Stevan Kovačević i napomenuo da rumska lokalna samouprava ulaže velike napore u unapređenje školskog sporta.

“Smatramo da je školski sport ona baza iz koje se kasnije mogu regrutovati vrhunski sportisti. Nama je drago što naši školarci ostvaruju izuzetne rezultate, ali i što je masovnost na visokom nivou. Mi ćemo svakako i dalje izdajati sredstva za unapređenje uslova za bavljenje sportom, ulaganjem u sportsku infrastrukturu. Tu ne mislimo samo na infrastrukturu sportskih klubova, već i na fiskulturne sale, atletske staze i sportske terene u školama”, izjavio je Kovačević.

Priznanje za najuspešniju srednju školu dodeljeno je Gimnaziji “Branko Radičević” iz Stare Pazove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here