Naslovna Hronika (VIDEO) “DA MI NISU BLICNULI DRUGI VOZAČI, UDARIO BI ME VOZ!” Mladića...

(VIDEO) “DA MI NISU BLICNULI DRUGI VOZAČI, UDARIO BI ME VOZ!” Mladića iz Rume neispravna rampa umalo koštala života

PODELI
FOTO: BLIC / RAS SRBIJA

Milan V. iz Rume samo pukom srećom ostao je živ i nepovređen na pružnom prelazu na putu Putinci – Golubinci, kada ga je vozač iz suprotnog smera upozorio da nailazi voz iako je rampa bila podignuta.

Prolazi voz pored podignute rampe

Naime, prekjuče oko 22 sati Milan V. je na svom Fejsbuk profilu podelio snimke koje je napravio mobilnim telefonom dok je sedeo za volanom, gledajući kako voz tutnji ispred njega.

– Vraćao sam se sa slave iz Beograda u Rumu. Kako sam se približavao pruzi, uočio sam da mi iz suprotnog smera blica dečko iz automobila i ja sam naglo zakočio. Sledećeg trenutka ugledao sam kako prolazi voz – kaže Milan.

Kako dodaje, zaustavio se na metar od voza, a i njega je u isto vreme ugledao mašinovođa, te je malo prikočio.

(Ne)bezbednost na pružnim prelazima – jesu li krive rampe ili vozači?

– Da sam išao jedan sekund brže, pokupio bi me voz. Nisam od mraka ni video, a ni verovao da rampa može da bude podignuta dok je voz u punoj brzini. Hvala bogu koji me je spasao i hvala dečku koji mi je blicao – dodaje Milan.

Kada je malo sabrao misli nakon ovog događaja, Milan se prisetio poslednje situacije koja je tome prethodila.

– Krenuo sam sa slave i na vratima se pozdravljao sa svojim drugom kod kog sam bio. Pozdravili smo se jednom, pa me je vratio nazad. Zatim još jednom, pa me je na kraju zagrlio i rekao “Volim te kao sina”. Čudio sam se šta mu je odjednom. Ali sada verujem da me je i to spaslo – dodaje naš sagovornik.

Milan dodaje da se sa podignutom rampom susreće na još jednom pružnom prelazu.

– Na Golubincima, ali i na pružnom prelazu kod Vognja, između Rume i Sremske Mitrovice, nalaze se rampe koje su često podignute – tvrdi on.

“Železnice”: Kvar prijavljen, biće popravljeno

“Blic” je kontaktirao sa “Železnicama Srbije”. Kako kažu, do kvara je došlo prekjuče u jutarnjim satima.

– “Infrastruktura železnice Srbije” ima odmah informaciju o kvaru svakog uređaja na putnim prelazima u Srbiji, pa je tako i u slučaju neispravnih rampi na pruzi Putinci – Golubinci. U pitanju je kvar uređaja putnog prelaza koji je nastao 9. januara 2019. u 9.40 sati. Potrebni delovi za popravku ovog uređaja putnog prelaza su nabavljeni i popravka se očekuje u najkraćem roku. O kvaru uređaja na putnom prelazu železničko osoblje je odmah obavešteno na dokazani način.

BAHATI VOZAČ AUTOBUSA napravio prekršaj koji je mnoge mogao DA KOŠTA ŽIVOTA (VIDEO)

Propisane su procedure koje železničko osoblje striktno poštuje u ovim situacijima. To znači da se železnička kompozicija na ovim mestima zaustavlja pre putnog prelaza, zatim zvučnim signalom upozorava na nailazak voza i tek kada se mašinovođe uvere da su sva drumska vozila prešla preko putnog prelaza, nastavlja vožnju. Tek kada voz prođe preko putnog prelaza, nastavlja vožnju punom brzinom – odgovorili su iz “Železnica Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here