Naslovna Srem (VIDEO) Pogledajte kako izgleda rekonstruisana železnička stanica u Sremskoj Mitrovici

(VIDEO) Pogledajte kako izgleda rekonstruisana železnička stanica u Sremskoj Mitrovici

PODELI

Infrastruktura železnice Srbije (IŽS) završila je uređenje zgrade železničke stanice Sremska Mitrovica. Radovi su trajali oko četiri i po meseca i završeni su pre predviđenog roka. Stanična zgrada je u potpunosti rekonstruisana i dobila je novi i funkcionalniji izgled nego ranije, navodi se na sajtu društva.

IŽS u ovaj posao uložila je oko 33 miliona dinara. Reč je o najvećoj pojedinačnoj investiciji u uređenje staničnog objekta u ovoj godini. 

Tokom radova na objektu je zamenjena fasadna stolarija i bravarija, a uređena je i fasada sa osvetljenjem. Završeno je unutrašnje uređenje vestibila (predvorja), svečane sale i službenih prostorija. Sanirana je krovna konstrukcija i zamenjeni su oluci. 

Postavljene su elektro, gromobranske i komunikacione instalacije. Sanirani su vodovod i kanalizacija, hidro i termo izolacija, protivpožarna zaštita i urađeno je parterno uređenje. Postavljena je i rampa za invalidska kolica. 

Železnička stanica u Sremskoj Mitrovici prvi je železnički objekat izgrađen u Srbiji nakon završetka Drugog svetskog rata. 

Prilikom samog uređenja stanice IŽS vodila je računa o tome da bude zadržan osnovni izgled zgrade, u nastojanju da Mitrovica dobije moderan objekat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here