Naslovna Magazin Auto (VIDEO) POMAHNITALI VOZAČ DIVLJAO PO PUTU! Uletao u suprotnu traku, PA SE...

(VIDEO) POMAHNITALI VOZAČ DIVLJAO PO PUTU! Uletao u suprotnu traku, PA SE SUDARIO SA AUTOBUSOM!

PODELI

D.G. (38) iz Jarka u sredu oko 14.20 pravio haos na putu kod Hrtkovaca, pukom srećom izbegnuta tragedija. Izmereno mu 1,18 promila alkohola, kažnjen je novčano, ali će protiv njega biti proširena prijava

Pijani vozač D. G. (38) iz Jarka umalo je ludom vožnjom izazvao tragediju na putu Ruma-Šabac kod Hrtkovaca u sredu oko 14.20 časova!

Snimak njegovog divljanja pojavio se na društvenim mrežama, napravljen je iz automobila koji se kretao iza, a na njemu se vidi se kako D. G. vozeći crveni “folksvagen polo” krivuda i čak tri puta namerno prelazi u drugu traku. Za to vreme, kola koja dolaze iz suprotnog smera u poslednjem trenutku jedva uspevaju da izbegnu direktan sudar sa njim! Putnici koji su napravili snimak odmah su slučaj prijavili policiji, ali je D. G. u međuvremenu već izazvao čeoni sudar sa autobusom.

Embedded video

Snimak nastao na putu za Šabac pogledajte ovde.

Tada ga je zaustavila saobraćajna policija, izmerila mu 1,18 promila alkohola u krvi i kaznila ga novčano. Međutim, pošto se snimak njegovog ludovanja po putu pojavio na internetu, prijava protiv njega će biti proširena i preti mu znatno ozbiljnija kazna.

– Saobraćajna patrola je na mestu udesa zatekla D. G. (38) iz Jarka, vozača crvenog “folksvagen pola”, koji je pijan izazvao sudar sa autobusom “Rakete” iz Bajine Bašte. Na alko-testu izmereno mu je 1,18 promila alkohola u krvi, pa mu je napisana novčana kazna od 40.000 dinara. Saobraćajci su bili u čudu kako niko nije bio povređen, jer se radilo o direktnom, čeonom sudaru. Vozač “pola” skoro da i nije bio svestan šta je uradio, delovao je poprilično izgubljeno – kaže sagovornik iz Saobraćajne policije i dodaje da njegove kolege tada još nisu znale šta je D. G. radio pre udesa.

– Tek smo naknadno saznali da postoji snimak na kojem D. G. nasilničkom vožnjom ugrožava živote drugih putnika. Radi se o jednom od najtežih dela protiv bezbednosti saobraćaja za koje je predviđena kazna zatvora i do 60 dana. Zbog toga će prijava protiv njega verovatno biti proširena.

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović ističe da ovakva divljačka vožnja ugrožava apsolutno sve vozače koji se nalaze u tom trenutku na putu.

– Gledajući snimak moglo bi se zaključiti da je uzrok takve vožnje u psiho-fizičkom stanju vozača. Tako izgleda samo neko ko je pod dejstvom alkohola, narkotika, zabranjenih lekova ili neko ko je veoma umoran i drema za volanom. Jasno se vidi da je on nekoliko puta prešao u drugu traku i da je u par navrata zamalo došlo do sudara. Ovakva vožnja ugrožava ne samo osobu za volanom već i sve druge učesnike u saobraćaju. Ljudi koji su snimili video učinili su najbolju moguću stvar i prijavili slučaj policiji, međutim, dok su bili na telefonu sa policajcima, ovaj vozač se već sudario sa autobusom – kaže Okanović i dodaje:

– Njemu je već napisana kazna za vožnju u pijanom stanju, ali je očigledno da je za prekršaj koji je napravio na snimku zaslužio znatno ozbiljniji sankciju. Ovo je tipičan primer nasilničke vožnje za koju se ide u zatvor.

Profesor na Saobraćajnom fakultetu Milan Vujanić ističe da je menjanje traka opasno, pogotovu kada to rade bahati vozači bez ikakvog razloga.

– Svaki prelazak iz trake u traku je opasan i potrebno je prethodno proveriti da li je bezbedno, kao i signalizirati drugim vozačima da ćete to uraditi. S obzirom na to da je ovaj vozač nekoliko puta promenio traku za jako kratko vreme, znači da nije ispoštovao mere opreza. Međutim, on očigledno namerno rizikuje, jer bez ikakvog razloga divlja po putu, ne mari za svoj život, ali najgore od svega je to što on ugrožava i živote svih drugih vozača – kaže Vujanić i dodaje da je dobra stvar što se ovaj snimak može koristiti kao dokaz na sudu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here