Naslovna Dogadjaj VII sednica Opštinskog veća – Sadnja drvoreda duž ulica 15. maj i...

VII sednica Opštinskog veća – Sadnja drvoreda duž ulica 15. maj i 15. avgust

PODELI

Većnici Opštine Ruma usvojili su na današnjoj sednici Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve u iznosu od 3.800.000,00 dinara, čime su se obezbedila sredstva za plansku sadnju drveća u ulicama čija je rekonstrukcija u toku: 15. maj i 15. avgust, ali i nova sredstva za čišćenje seoskih divljih deponija.

“Posadićemo drvored duž kompletne ulice 15. maj, a zatim i duž ulice 15. avgust. Pored svih onih radova koji se tamo obavljaju i izgleda koje te ulice dobijaju, mislim da kada posadimo to drveće zaokružićemo jednu skladnu celinu. Vodimo računa o zelenilu i zaštiti životne sredine, ali i o svemu onome što našem gradu daje lepšu sliku”, izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Na Veću je obezbeđeno i novih dva miliona dinara za uređenje seoskih deponija.

“Još jednom apel da svi zajedno povedemo računa gde i na koji način odlažemo smeće. Imamo organizovanu službu koja smeće odnosi sa cenama koje su na nivou 2014. godine. Ne vidim razlog zbog kojeg se stvaraju divlje deponije. Potrošili smo sav budžet planiran za ovu godinu i želimo da u ova naredna dva meseca ga dopunimo za 2 miliona dinara i na taj način ponovo krenemo u čišćenje novonastalih deponija”, rekao je Mančić.

Opština Ruma dobila je saglasnost resornog ministarstva za Godišnji Program zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Opštine Ruma za 2020. godinu. Godišnji plan je usvojen na današnjoj sednici Veća, uskoro će se naći i u skupštinskoj proceduri, posle čega će biti potpisani ugovori sa svim korisnicima poljoprivrednog zemljišta koji su zemlju dobili po pravu prečeg zakupa.

“Posle potpisivanja ugovora brzo ćemo raspisati licitaciju za preostali deo zemljišta. Moram da naglasim da ćemo ove godine imati najmanje raspoloživih hektara za licitaciju s obzirom da je u prethodnim godinama dosta zamljišta vraćeno kroz restituciju. U prethodnim godinama, a i prošle godine, dosta zemlje je dato na dugogodišnje zakupe čak i ratarima, tako da ove godine ćemo imati oko 750 hektara raspoloživih za licitaciju”, izjavio je Mančić.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji ona je stabilna. U našoj opštini su evidentirana 4 zaražena lica i lokalna samouprava preduzima sve one mere koje su joj u nadležnosti, kazao je Mančić.

“Apelujemo na građane da uvažavaju stručne preporuke, naše službe takođe obilaze i kontrolišu radno vreme. Neke druge službe, mislim na državne, kontrolišu način na koji se ti lokali i ugostiteljski objekti odnose prema preporukama u smislu broja gostiju, u smislu poštovanja zaštitnih mera i slično. Tako da mislim da je u ovom momentu situacija na teritoriji naše opštine dosta dobra i svakako da i dalje stoji apel da pokušamo da budemo što odgovorniji i da na taj način zajedno doprinesemo i ličnoj zaštiti i zaštiti celokupnog stanovništva”, smatra prvi čovek rumske lokalne samouprave.

Predsednik Mančić je najavio i da očekuje završetak izrade projekta kako bi se raspisao tender za rekonstrukciju Doma vojske,

“Naručili smo izradu projekta rekonstrukcije kako spoljne tako i unutrašnjeg dela objekta, što pre stigne projekat pre ćemo raspisati tender. Planiramo i raspisivanje tendera za uređenje vrtića “Centar”, što je deo projekta “Participativnog budžetiranja””, rekao je Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here