Naslovna Srem Ruma Viktor iz Rume je omiljen u rodnom gradu i koristi svoju snagu...

Viktor iz Rume je omiljen u rodnom gradu i koristi svoju snagu u dobrotvorne svrhe

Foto:Facebook/V kao Viktor

RUMA – U moru tmurnih i depresivnih vesti prava je retkost da ispliva jedna ovako humana priča. Momak iz Rume je zaradio nadimak Konan zbog svojih dobrih dela i ceo grad mu je zahvalan zbog toga.

Viktor je dvadesetosmogodišnji Rumljanin koji svoje slobodno vreme provodi cepajući drva u dobrotvorne svrhe. Najčešće pomaže penzionerima i bolesnim ljudima koji nisu u mogućnosti da pripremu za zimu obave sami.

Naravno, može bilo ko da ga pozove ali da nakon završenog posla novac koji bi išao njemu uplate na žiro račun za neko bolesno dete. Lično je učestvovao u mnogim humanitarnim akcijama za pomoć upravo ovoj deci i ugroženim porodicama.

Bavio se i aktivno fudbalom sve dok nije doživeo povredu koja mu nije dozvolila da nastavi karijeru. Svoju kondiciju danas održava cepajući drva i radeći sklekove tokom odmora.

Tri godine je proveo u Francuskoj i Luksemburgu, nakon čega se vratio za Srbiju. Za razliku od svojih kolega “gasterbajtera” Viktor nam daje totalno drugačiju sliku o mladim iseljenicima. Umesto da kao većina mladih ljudi, koji se vrate sa privremenog rada ili samo dolaze u posetu, troši novac i pokazuje svoje bogatstvo, on je prepoznao svoje mogućnosti i sposobnosti da pomogne drugima umesto da im nabija na nos “evropski novac”.

Daje, takođe, fenomenalan primer svojim sugrađanima kako bi trebalo da se ophode jedni prema drugima u ovim teškim vremenima. Za sada je pomogao na 85 adresa i zbog hladnih zima koje znaju da pogode ovaj vašarski grad prosek po adresi je 7 do 8 metara drva. Možemo samo da zamislimo kolika fizička sprema i tehnika su potrebni da se neko odluči da humanitarno radi jedan od napornijih poslova. Verovatno je zato i zaradio nadimak Konan.

IZVORnoizz.rs
Prethodna vestDodeljene Novembarske nagrade i Plaketa grada Sremska Mitrovica
Sledeća vestStiže novi lek protiv kovida

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here