Naslovna Srbija Vinarija Petica osvojila zlatnu medalju na Sajmu poljoprivrede

Vinarija Petica osvojila zlatnu medalju na Sajmu poljoprivrede

PODELI

Na 85. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, Vinarija Petica osvojila zlatnu medalju u kategoriji crvenih vina za Cabernet Sauvignon, berba 2016. godine.

Na prolećnom festivalu vina koji je održan u okviru Poljoprivrednog sajma, oko 100 izlagača promovisali su najkvalitetnija vina i rakije sa ovih prostora.

Vinarija Petica najvećim priznanjem dobila je potvrdu da je u samom vrhu po kvalitetu, te da je Cabernet Sauvignon jedno od najkvalitetnijih srpskih crvenih vina.

U pitanju je potpuno nov koncept vinarstva u Srbiji, a jedan od razloga je jer se za vinariju Petica ne vezuje samo jedan mikrolokalitet već njih nekoliko.

Naime, u proteklih 10 godina istraživajući lokalitete po Srbiji koji su najpogodniji za određene sorte, osnivaci ovog vinskog koncepta shvatili su da svaki mikrolokalitet ima svoje prednosti, ali i mane koje se u većoj ili manjoj meri ističu u kombinaciji sa dobrom ili lošom godinom kada su vremenske prilike u pitanju. Upravo iz tog razloga odlučili su se da zasade formiraju u više regija širom Srbije.

Potpuno novi koncept vinarstva u Srbiji – VINARIJA PETICA

U saradnji sa vec dokazanim vinarima i vinogradarima odabrano je nekoliko hektara u Negotinskoj krajini, naravno na Fruskoj Gori u Irigu, ali i par hektara u sada već vinski nezaobilaznom Erdeviku na južnoj padini panonske lepotice.

Vino “Trđava”, vinarije “Petica”, sa razlogom nosi tako snažno ime, stvarno za peticu, te sa nestrpljenjem čekamo nova priznjanja.

Pored ove etikete, posebnu paznju zasluzuje i etiketa belog vina, a to je Stih. Stara francuska kupaza Sauvigon blanc-a i Semillon-a. Vino izuzetnog bukea, prozeto zelenim tonovima i intezivnom svezinom citrusa.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here