Naslovna Magazin Vino dijeta: Kako vam čaša vina može pomoći u mršavljenju?

Vino dijeta: Kako vam čaša vina može pomoći u mršavljenju?

PODELI
Foto: Pexels/Helena Lopes

Ako želite da smršate, vino dijeta, odnosno čaša vina pre spavanja, doprinosi ne samo dobrom raspoloženju, već i mršavljenju.

Vino dijeta: Kako vam čaša vina može pomoći u mršavljenju?

U julu 2015. godine, grupa istraživača sa Univerziteta u Vašingtonu došla je do jednog iznenađujućeg otkrića. Ispostavilo se da zbog prisustva resveratrola u vinu, ovo piće od grožđa pomaže u mršavljenju.

Najpoznatiji izvor reservatrola je crveno vino ali se, u manjim količinama, može naći i u bobičastom voću i kikirikiju. Kada se unese u telo, pokreće hemijsku reakciju da pretvori „belu mast“ u „smeđu mast“, koja se mnogo lakše sagoreva.

Većina dijeta uglavnom zabranjuje konzumiranje alkohola zbog toga što sadrži mnogo kalorija. Crveno vino sadrži samo 80 kalorija na 100ml, a uzimajući u obzir benefite koje ima, vredi ih zanemariti.

Kako „vino dijeta“ najbolje deluje?

Osim ovog, vredi napomenuti još jedno otkriće iz 2012. godine. Tada su naučnici zaključili da čaša vina koja se pije uveče smanjuje apetit, osećaj gladi i samim tim, količinu hrane koju ćete uneti.

Koje su negativne strane ovog načina mršavljenja?

Pre nego što se odlučite da isprobate „vino dijetu“, treba znati i moguće neželjene reakcije. Isto istraživanje potvrđuje da prevelika količina alkohola nepovoljno utiče na zdravlje vašeg organizma i lepotu. Dakle, u nekim slučajevima, loše strane vina mogu da premaše njegove prednosti.

Takođe je važno naglasiti da je proces proizvodnje nekih vina takav da tokom sazrevanja pića korisne supstance mogu ispariti ili biti filtrirane. To znači da, u tom slučaju, nećete imati benefite koje utiču na brže mršavljenje.

Da biste bili sigurni da će dijeta delovati, možete je kombinovati sa voćnim užinama sa malinama, jagodama i kupinama koje su takođe bogate reservatrolom. Efekat će biti sličan, a zaštitićete svoje telo od štetnosti koje alkohol može izazvati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here