Naslovna Magazin Zdravlje Virusom inficirano osam korisnika i 31 zaposleni u domovima za stare i...

Virusom inficirano osam korisnika i 31 zaposleni u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite

PODELI
Foto: ilustracija

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, virusom korona inficirano je osam korisnika i 31 zaposleni, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Od početka epidemije, izlečeno je 640 korisnika i 230 zaposlenih u tim ustanovama.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Kragujevcu, Obrenovcu, Mataruškoj Banji, “Srem” u Rumi kao i u Domu Bežanijska kosa Gerontološog centra Beograd.

Inficiranih ima i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” u Kragujevcu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru kao i u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu.

Virus je prisutan i u službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, odeljenima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara, Vračar i Barajevo, organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. “Dečje srce” u Beogradu kao i u Domu za smeštaj odraslih i starijih “Lipovački odmor” u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here