Naslovna Hronika Više od 30 pripadnika Rosu upalo rano jutros u Štrpce

Više od 30 pripadnika Rosu upalo rano jutros u Štrpce

PODELI
Foto: ЕPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom, s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju (KiM)

„Specijalci Rosu su raspoređeni na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu „Šarski odred“ na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, upali su i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali su u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina“, navela je Kancelarija za KiM.

Ukazuje se da je Rosu ponovo izabrala da u Štrpce upadne baš na veliki praznik, s obzirom da je danas seoska slava sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu, kada se okuplja veliki broj meštana, i podseća da je isto učinjeno i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu.

„Iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere koje su legalno postavljene pre skoro 10 godina, nisu u funkciji već duže vreme i to su proveravali i prethodnih dana u više navrata, to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce, maltretiraju narod koji ne može normalno da funkcioniše. S kakvim opravdanjem specijalci Rosu upadaju u srpsku osnovnu školu u Štrpcu?”, upitala je Kancelarija za KiM.

Zaključuje se da nema sumnje da je po sredi novi atak i pritisak na Srbe da napuste svoj kućni prag, jer ne postoji nijedan opravdani razlog za novu akciju Rosu u ovoj srpskoj sredini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here