Naslovna Srem Šid Višestruki šampion u parastreljaštvu: Za nove medalje i novi život

Višestruki šampion u parastreljaštvu: Za nove medalje i novi život

PODELI
Foto: rtv

ŠID – Višestruki šampion u parastreljaštvu, Dejan Jokić, mladić iz Jamene, danas je na dar dobio novu, unikatnu pušku. Na inicijativu Opštine Šid Udruženje osiguravača Srbije darovalo je Dejanu MK pušku i na taj način podstakla ovog mladog sportistu da nastavi svoje delovanje uzlaznom putanjom.

U prostorijama Opštine Šid upriličen je prijem za Dejana Jokića, mladića iz Jamene, državnog i svetskog šampiona u parastreljaštvu. Tom prilikom Dejanu je uručena puška VALTER KK 500. Proizvodnja pušaka ovog tipa veoma je kompleksna, a svaka od njih je unikatna, stoga je na ovu pušku Dejan čekao više od godinu dana.

Nakon nesreće pri kojoj je Dejan zadobio trajne posledice, on je nastavio svoj život bogateći ga svojim angažovanjem na najlepši i najuspešniji mogući način. Do sada Dejan je rekorde obarao koristeći pušku za levoruke strelce, iako je sam desnoruk. Nova puška je Dejanu darovana od strane Udruženja osiguravača Srbije, a na inicijativu Opštine Šid.

Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije je o donaciji rekao: „Ova puška spada u najkvalitetnije sportsko oružje, jedna je od najboljih pušaka koju strelci koriste i koju zaslužuje jedan od naših najuspešnijih strelaca paraolimpijaca. Uvereni smo da će Dejan i ubuduće na evropskim i svetskim takmičenjima osvajati medalje za Srbiju.“

Nastojeća takmičenja Dejan će dočekati sa novom, unikatnom, puškom spreman da dostigne nove rekorde, na ponos svog kraja, ali i cele države. Svoju takmičarsku sezonu Dejan će otvoriti na domaćem terenu, a potom će nastaviti sa takmičenjima širom sveta, od Norveške, UAE, Francuske, a, nadamo se, sve do sledećih Olimpijskih igara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here