Naslovna Srem Fruška gora Vlada RS imenovala Rumljanina za direktora Nacionalnog parka Fruška Gora

Vlada RS imenovala Rumljanina za direktora Nacionalnog parka Fruška Gora

PODELI
Foto: wikipedia/LightStalker200

U petak, 30. Septembra, na sednici Vlade Republike Srbije doneta je odluka da se za direktora Nacionalnog parka “Fruška gora” imenuje Živko Cvetković iz Rume.

Kako saznajemo, Živko Cvetković ima bogato radno iskustvo kada je upravljanje šumama, ali i lovstvo i ribolovstvo u pitanju.

Naime, Cvetković je preko 17 godina radio u Ministarstvu odbrane gde je jedno vreme obavljao poslove rukovodioca radne jedinice u Vojnoj ustanovi “Morović”, a skoro 8 godina je bio pomoćnik direktora ove ustanove sve do 2017. godine gde je imao zadatak da organizuje proizvodnju ratarskih, povrtarskih, stočarskih kultura ali i očuvanje šumskog fonda i pošumljavanje imanja vojne ustanove. Završio je obuke za upravljanje lovnim i ribolovnim područjima, a poseduje i znanja i sertifikate za uvodjenje HACCP standarda u turističkim i prehambrenim objektima.

Živko Cvetković završio je Poljoprivredni fakutlet Univerziteta u Beogradu.

Kako saznajemo, od stanovnika sela Grabovci kod Rume odakle je Cvetković, reč je o poštovanom i čestitom domaćinu koji u samostalnoj režiji obradjuje oko 40 hektara zemlje i porodično već preko 30 godina proizvode dinje, lubenice, luk, paprike, kupus, paradajz i slično.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here