Naslovna Ekonomija Vlada Vojvodine predložila povećanje pokrajinskog budžeta

Vlada Vojvodine predložila povećanje pokrajinskog budžeta

PODELI
Foto: Srbobran Danas

Pokrajinska vlada danas je predložila rebalans budžeta Vojvodine za ovu godinu, koji će sa uvećanjem od 729,5 miliona dinara iznositi 89,14 milijardi dinara.

Saopšteno je da je pri utvrđivanju Predloga pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu u raspravi konstatovano da su na kraju budžetske 2021. godine preneta sredstva veća od iznosa koji je uključen u aktuelni budžet za 1,46 milijardi dinara.

– Ovim rebalansom deo sredstava biće usmeren, umesto sredstava od zaduživanja, za realizaciju poslednje faze projekta automatizacije protivgradne odbrane u Vojvodini, navodi se u saopštenju.

Drugi deo sredstava biće usmeren u tekuću budžetsku rezervu i korišćen u skladu sa hitnim potrebama u raznim društvenim oblastima.

Pokrajinska vlada donela je i odluku da se u ovoj godini izdvoji 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja porodica sa troje ili četvoro na teritoriji Vojvodine.

Pravo na ovu pomoć imaju porodice u kojima se počev od 1. januara 2022. godine do dana raspisivanja konkursa rodi treće ili četvrto dete, a procenjeno je da će to pravo ostvariti oko 230 porodica.

Utvrđen je i mesečni iznos materinskog dodatka za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete, u visini od 15.000 dinara.

Za ovu meru podrške u 2022. godini planirano je ukupno 240 miliona dinara, a očekuje se da će pravo na pomoć ostvariti 1.400 majki.

Pokrajina će u 2022. godini postupak vantelesne oplodnje sufinansirati sa 240.000 dinara, a krioembriotransfer sa 100.000 dinara.

Za tu meru ukupno je predviđeno 50 miliona dinara, a procena je da će pravo na pomoć ostvariti oko 170 parova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here