Naslovna Danas je... Vladika Teodosije predvodio Mitrovdansku litiju u Kosovskoj Mitrovici

Vladika Teodosije predvodio Mitrovdansku litiju u Kosovskoj Mitrovici

PODELI
Foto: Tanjug/ NIKOLA TIJANIC, nr

Epsikop raško-prizrenski Teodosije predvodio je danas litiju u severnom delu Kosovske Mitrovice povodom proslave gradske i hramovne slave Mitorovdana, odnsnso Svetog velikomučenika Dimitrija.

Veliki broj građana severne Mitrovice upitio se u litiji od hrama Dv Dimitrija, gde je svetu arhijerejsku liturgiju služio vladika Teodosije, ka Trgu Knezu Lazaru, gde će biti obavljeno sečenje slavskog kolača i Mitrovskog kolača sa zlatnikom.

Liturgiji u hramu prisustvovali su svi gradonačelnici i predsednici Skupština četiri opštine na severu KiM u ostavci, kao i predstavnici Srpke liste.

Iguman manastira Crne Reka na Ibarskom Kolašinu otac Andrej je tokom propovedi na liturgiji podsetio da je Sv Dimirtrije svojevremeno oslobodio Solun, gde se danas nalaze njegove mošti, veoma poštovan na KiM i njemu su posvećena dva paraklisa, u Pećkoj patrijaršiji i u Visokim Dečanima.

Otac Andrej je poručio vernicima da u molitvama traže od Sv Dimitirja da im pomogne i danas u zaštiti od svih neprijatelja, kako materijalnih tako i duhovnih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here