Naslovna Život Vladimir je vrhunski glumac, a u slobodno vreme uživa sa svojim kozicama...

Vladimir je vrhunski glumac, a u slobodno vreme uživa sa svojim kozicama i pravi sir i sapun

Foto: telegraf

Najzahtevnije dramske role poput Raskoljnjikova spremao je čuvajući stado od 20 koza

Glumac Vladimir Balašćak sa stalnim angažmanom u Pozorištu “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici, laureat međunarodnih priznanja za ulogu Raskoljnjikova po motivima “Zločina i kazne”, slobodno vreme provodi na svojoj mini farmi koza, praveći sireve i sapune.

– Od malih nogu volim prirodu i životinje, a najlepše dane detinjstva proveo sam kod bake u sremskom selu Berkasovo. Naše porodično imanje u Laćarku podseća na Nojevu barku, jer tu imamo raznih vrsta životinja, kokoške, patke, guske, ćurke, svinje, cverglane, fazane, kuce, mace, a već nekoliko godina i alpske koze. Sve je počelo od jareta koga sam dobio na poklon, da bih sad već imao svoju malu farmu – priča za Informer Vladimir Balašćak, najpoznatiji i najnagrađivaniji mitrovački glumac.

Ističe da se za najzahtevnije dramske role poput Raskoljnjikova spremao čuvajući stado od 20 koza, koje mu zauzvrat daju dobru energiju, mir i koncentraciju.

– Boravak u prirodi i sa ljubimcima pravi je užitak, donoseći mi u ovim smutnim vremenima neophodan mir i spokoj. Ovde dobijam ideje za knjige koje pišem, tu sam i koncipirao obimnu monografiju, koja uskoro treba da izađe iz štampe, posvećenu Ireni Kolesar, slavnoj glumici rusinskog porekla, junakinji našeg prvog posleratnog filma “Slavica” – kaže Balašćak, koji je i predsednik Društva Rusina Sremske Mitrovice.

Po starim recepturama koje je nasledio od bake i prabake iz Berkasova zajedno sa majkom Branislavom u maloj improvizovanoj radionici u dvorištu porodične kuće u Laćarku, Balašćak pravi sireve i sapune od kozjeg mleka.

– U početku mi je to bio hobi i razonoda, sapune sam poklanjao drugaricama, ali u ovim nesigurnim vremenima za nas umetnike mini farma mi sad dobro dođe kao dodatni izvor prihoda i omogućava da sebi ispunim neke želje, sanjana putovanja i kupovinu knjiga – naglašava Balašćak.

IZVORtelegraf
Prethodna vestRadno vreme tokom božićnih praznika
Sledeća vestJapanac uveliko trenira, Asano vredan i za praznik!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here