Naslovna Svet Vladimir Putin: Greške Zapada dovele do globalne inflacije, siromaštva

Vladimir Putin: Greške Zapada dovele do globalne inflacije, siromaštva

PODELI
Foto: pixabay.com/DimitroSevastopol

Višegodišnje greške zapadnih zemalja u ekonomskoj politici i sankcijama dovele su do globalne inflacije, porasta siromaštva i nestašice hrane, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju učesnicima, organizatorima i gostima 25. Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.

Putin je, takođe, istakao da će predstojeće godine biti period jačanja ekonomskog suvereniteta Rusije, a da će privreda zemlje zadržati fokus na međunarodnoj saradnji.

Jubilarni sastanak održava se u izazovnom vremenu za celu međunarodnu zajednicu. Višegodišnje greške zapadnih zemalja u ekonomskoj politici i nelegitimne sankcije dovele su do talasa globalne inflacije, uništile uobičajene logističke i proizvodne lance, naglo podigle siromaštvo i izazvale nestašicu hrane. Međutim, kako to biva, zajedno sa izazovima otvaraju se i perspektive, zbog čega se i slogan foruma Nove mogućnosti u novom svetu, čini tako relevantnim, poručio je Putin, prenosi agencija TAS S.

Ruski lider je izrazio uverenje da će “za Rusiju 2020-te godine postati period utvrđenog ekonomskog suvereniteta, što sugeriše povećan razvoj sopstvene infrastrukture i tehnološke baze, kvalitativno povećanje nivoa obuke stručnjaka, kao i formiranje nezavisnog i efikasnog finansijskog sistema”.

Dodao je da će se uz to, “ruska ekonomija sve više oslanjati na privatnu inicijativu i očigledno zadržati fokus na otvorenosti i širokoj međunarodnoj saradnji”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here