Naslovna Srem Pećinci Voće i povrće umesto grickalica

Voće i povrće umesto grickalica

PODELI

Učenici prvog razreda Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja‟ iz Brestača, zajedno sa svojom učiteljicom Bojanom Gmizić, organizovali su 12. juna završni događaj projekta „Zdrava hrana‟, koji su realizovali u proteklih nekoliko meseci.

Kako nam je rekla Bojana Gmizić, projekat je realizovan od januara ove godine, a jednom nedeljno za prvake su organizovane radionice na temu zdrave hrane, u okviru kojih su pripremali zdravu hranu, ali i iskazivali kreativnost izrađujući voće i povrće od plastelina i kartona, kao i panoe koji promovišu zdravu ishranu.

„Projekat je za cilj imao da se kod dece razvije navika da se hrane zdravo, da više u ishrani koriste voće i povrće, a da se smanji unos slatkiša i slanih grickalica, i mislim da smo imali uspeha u tome. Na završnici projekta, deca su pokazala šta su naučila pripremajući zdrave obroke, a pozvala su u goste roditelje i drugare da se posluže zdravom hranom koju su pripremili. Neprocenjivu pomoć u realizaciji završnice projekta pružile su nam mame koje su zajedno sa decom pripremale hranu‟ – izjavila je Gmizić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here