Naslovna Srem Inđija VODENI SPEKTAKL NA GRADSKOM BAZENU: Šest gradova takmiče se u Igrama na...

VODENI SPEKTAKL NA GRADSKOM BAZENU: Šest gradova takmiče se u Igrama na vodi

PODELI

City Games karavan i ovog leta nastavlja svoje putovanje po Evropi a u naš grad stiže 23. jula. U jubilarnoj desetoj sezoni, nakon održanih 316 igara, očekuje nas pravi spektakl na vodi na inđijskom gradskom bazenu od 19:30 časova.

Ova manifestacija kroz zabavu i sport svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče. Ove godine je to čak 150 ekipa iz evropskih gradova u kojima se tokom letnjih meseci održavaju kvalifikaciona takmičenja, kaže autor i direktor projekta Miroslav Krzik.

Igre su osnovni sadržaj ovog projekta, a osmišljene su tako da zabave publiku i takmičare ali i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom.

Igre se baziraju na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: vodena alka, leteći vaterpolo, vuča konopca, trka magaraca, vodena košarka…Ukupno je 13 različitih disciplina koje nude pregršt zabave i adrenalina za sve generacije.

Pobednik Igara u Inđiji plasiraće se u polufinale u Somboru 27. jula, odakle će se dve najbolje ekipe plasirati na veliko finale Srbije u Čačku koje nas očekuje 30. jula. Šampion Srbije predstavljaće našu zemlju na velikom Međunarodnom takmičenju 2020. godine u Sloveniji.

Pozivamo sve sugrađane da svojim prisustvom i žestokim navijanjem pomognu svom timu da dođe do pobede. Vidimo se 23. jula na gradskom bazenu od 19.30 časova.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here