Naslovna Kultura Vodič kako do savršenog bureka kao iz pekare!

Vodič kako do savršenog bureka kao iz pekare!

PODELI
Foto: prtsc/BalkanTrip TV

Postoji jedno jelo na koje je slaba većina nas, pogotovo u dve situacije – doručak i posle noćnog izlaska. Iako je malo kaloričnije, pred njim će pokleknuti i oni što vode računa o ishrani. Najbolji prijatelj ovog jela je jogurt, a to jelo je njegovo veličanstvo – burek!

Čuvene su polemike da li je burek samo sa mesom ili je i sa sirom, u to nismo ovaj put zalazili, ali je ekipa Balkan Tripove emisije zašla u užičku buregdžinicu “Blue Moon” gde ih je dočekao Vukašin Šomanac željan da im pokaže kako nastaje ova, jedna od omiljenih, slanih poslastica.

Vukašinova majka, koja se nikada pre nije bavila pekarskim poslom, bila je u takvoj životnoj situaciji da je morala da osnuje svoj biznis i tako je ’94 godine nastao “Blue Moon” kao jedina pekara u ovim krajevima koja radi 24 sata, što je automatski lansiralo među najpopularnije. Taj rejting drži i dan danas. Neki radnici ovde rade od samog osnivanja što je dodatni znak kvaliteta.

Vukašin kaže da svakog dana sve više usavršava svoju veštinu te mu je prosek 80 tepsija bureka za 8 sati.

-“Imamo mesilicu u kojoj zamesimo testo. Sastojci da bi se dobilo testo su so, brašno i voda u određenoj razmeri. Kada se zamesi, vadimo testo i spuštamo ga na tablu. Nakon toga to testo delimo i onda ga virkamo. To je potez rukom da se dobiju knole, odnosno jufke”, objasnio je i pokazao Vukašin početak procesa nastajanja bureka.

Vukašin je gledaoce uputio u kompletan proces pravljenja bureka i možemo reći da je ovo apsolutno korisno jer nakon odgledane epizode spremni ste da i vi ovladate ovim zanatom.

Vaša obuka za profesionalnog buregdžiju uveliko može da počne, jer su vam Balkan Trip i Vukašin priredili pravi vodič kako do ovog savršenstva. Pogledajte!

Još ovakvih interesantnih, a i korisnih zanata očekuje vas, kako na Balkan Tripu u emisiji “Zlatne ruke”, tako i na Telekomovoj mreži kablovskih kanala.

Izvinjavamo se ako smo vam izazvali zazubice i pokvarili održavanje letnje linije. Uživajte!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here