Naslovna Magazin Zdravlje Vojna bolnica u Petrovaradinu pretvorena u kovid bolnicu

Vojna bolnica u Petrovaradinu pretvorena u kovid bolnicu

PODELI
Foto: nsuzivo

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom obišao Vojnomedicinski centar Novi Sad u Petrovaradinu koji od juče prima obolele od kovida, a u njemu se trenutno već nalazi 16 zbrinutih pacijenata. 

Vojna bolnica u Petrovaradinu postala je deo sistma za pružanje zdravstvene zaštite pacijentima na teritoriji Grada Novog Sada koji su oboleli od kovida. Zahvalan sam svim ljudima zaposlenim u Vojnomedicinskom centru i Ministarstvu odbrane na njihovom angažmanu.

Mi smo se kao Grad trudili da budemo partneri na tom zadatku, da pomognemo u svemu onome što je njima najneophodnije i nastavićemo zajedno da radimo na tome da stablizujemo epidemiološku situaciju u gradu koja je poprilično komplikovana. Biće neophodna veća disciplina svih građana, inače ćemo imati ozbiljan problem, jer nećemo imati dovoljno bolničkih kapaciteta da smestimo sve obolele, a najviše zbog neodgovornog ponašanja koje smo videli prethodnih dana i nedelja.

Ako se takve stvari nastave, neće biti dovoljno mesta za lečenje i toga svi moraju biti svesni – rekao je gradonačelnik Vučević i još jednom apelovao na građane da nose maske i drže odstojanje, kao i da se pridržavaju propisanih mera Gradskog štaba za vanredne situacije.

Grad Novi Sad će obezbeđivati sve obroke za pacijente preko Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, a kontinuirano će biti nabavljni neophodni dezinficijensi, maske, kao i dezo-barijere za potrebe bezbednog boravka pacijenata i zaposlenih u toj bolnici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here