Naslovna Deca “Volonter sam, tim se dičim”

“Volonter sam, tim se dičim”

PODELI

Tokom protekle nedelje, u Osnovnoj školi “Dušan Jerković Uča” u Šimanovcima, za učenike trećeg razreda organizovana je tribina “Volonter sam, tim se dičim“ sa predstavnicima Crvenog krsta Pećinci, a sa decom su razgovarali Gordana Konjević skretar pećinačkog CK, Aleksandar Andrejević stručni saradnik i Željko Ćirković predsednik upravnog odbora CK.

Kako nam je rekla učiteljica ovog šimanovačkog odeljenja Živka Mihić, tribina je realizovana u okviru Projektne nastave, tokom koje učenici volonteri organizuju i Nedelju humanosti – akcija sakupljanja konzervi za najugroženije, koje će isporučiti Crvenom krstu Pećinci.

“Tokom tribine, deca su sa predstavnicima pećinačkog CK razgovarala o delovanju ove organizacije i njenom istorijatu. Tom prilikom su se upoznali i sa simbolom organizacije. Veliku zainteresovanost i pažnju učenici su pokazali slušajući o socijalno – humanitarnim aktivnostima Crvenog krsta. Pojedinačno su postavljali pitanja gostima. Veoma motivisani humanitarnim radom, postavili su pitanje: Kako se postaje volonter? Sreća je u davanju, i deca koja se uče tome od malih nogu, uče se pravim vrednostima, a to su empatija, humanost, briga o drugima i saosećajnost” – izjavila je Mihić.

Spremni za dalja humanitarna delovanja i željni znanja, učenici prvog i trećeg razreda šimanovačke osnovne škole sutradan su posetili prostorije Saveta mesne zajednice Šimanovci, gde je Crveni krst Pećinci u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizovao akciju Dobrovoljnog davanja krvi.

“Lekar iz Zavoda je učenike upoznao sa osnovama i ciljem dobrovoljnog davanja krvi, kao i zašto je to važno i kome sve mogu da pomognu kao volonteri, a najbolji primer deci su dale učiteljice Živka Mihić i Tanja Arsenijević koje su tokom posete dale krv. Na kraju posete deca su dobila po čokoladicu i vlašicu vode” – rekla nam je Gordana Konjević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here