Naslovna Dogadjaj Volonteri mitrovačkog Crvenog krsta angažovani na velikom broju poslova

Volonteri mitrovačkog Crvenog krsta angažovani na velikom broju poslova

PODELI

SREMSKA MITROVICA – Crveni krst je organizacija koja inače odgovara brojnim izazovima i pomaže ugroženim kategorijama društva. Tokom vanrednog stanja, Crveni krst Sremska Mitrovica morao je da odgovori još većem broju zadata u skladu sa svojim mogućnostima, a zahvaljujući brojnim privatnim kompanijama koje su donirale sredstva, pružanje pomoći bilo je delom olakšano.

Ipak, najveći deo posla obavili su volonteri ove organizacije koji su bili angažovani na velikom broju poslova. 

Volonteri Crvenog krsta odmah nakon proglašenja vanrednog stanja bili su raspodeljeni na više zadataka, deo njih radio je na pakovanju i distribuciji paketa pomoći ugroženom stanovništvu, deo je radio u Kol centru koji je oformljen u iste svrhe.

I korisnici usluga Narodne kuhinje pri Crvenom krstu ističu da je rad volontera jako važan.

Zahvaljujući podršci Veća Vojvodine kroz robne rezerve dobili su i određen broj paketa kojim su pokrili ugroženo stanovništvo iz tzv „sive“ zone. To su oni sugrađani koji su zbog prirode posla tokom vanrednog stanja ostali bez istog i bez prihoda. Ističu da se značaj Crvenog krsta i njihovim volontera najviše primeti u situaciji kao što je bila ova.

Da je rad volontera Crvenog krsta SM bio izuzetno važan primetila je i Međunarodna federacija Crvenog krsta i Crvenog polumeseca koja je zbog nedelje Crvenog krsta raspisala poziv za dostavljanje video materijala angažovanosti volontera tokom pandemije Covid 19 i pored snimaka pristiglih iz celog sveta, video koji su napravili naši volonteri ova Federacija je emitovala i objavila na svom sajtu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here