Naslovna Sport Voša kažnjena sa 300.000 zbog navijača koji su vređali Kokezu

Voša kažnjena sa 300.000 zbog navijača koji su vređali Kokezu

PODELI
Foto: 021.rs

FK Vojvodina kažnjen je sa 300.000 dinara, jer su Firmaši u nekoliko navrata vređali predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Kokezu.

Kako smo ranije pisali, navijači Vojvodine sa severne tribine “Karađorđa” već neko vreme su u verbalnom ratu protiv Kokeze. Zbog uvreda koje su se mogle čuti na “Karađorđu”, utakmice u Novom Sadu su dva puta prekidane – prvi put u vojvođanskom derbiju protiv Spartaka, a drugi put protiv Inđije.

 Ovo nije prvi put da se iz ovog razloga kažnjava Vojvodina. Klub je i u oktobru kažnjen sa 200.000 dinara zbog toga što su navijači vređali FSS. Odluka o kazni doneta je na telefonskoj sednici Disciplinske komisije Saveza, prenele su Novosti. Netrpeljivost Firmaša prema Kokezi prenela se i na novosadske ulice, pa su na nekoliko mesta osvanuli grafiti “kokezabet365”, aludirajući na mrežu za onlajn klađenje.

Iako netrpeljivost Firmaša prema predsedniku FSS-a traje od ranije, ona se pojačala nakon što je Disciplinska komisija Saveza odlučila da novčano i bodovno kazni Kabel zbog navodnog nameštanja utakmice protiv Smedereva, u Prvoj ligi Srbije. 

Zbog uvreda na račun predsednika FSS koje su se mogle čuti na “Karađorđu”, Vojvodina je još i “dobro prošla”, s obzirom na to da je Partizan iz istog razloga kažnjen sa 750.000 dinara. Crvena zvezda je kažnjena sa milion dinara zbog pirotehnike na mečevima sa Radom i TSC, dok će Radnički morati da plati 50.000 dinara zbog loše organizacije meča sa Napretkom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here