Naslovna Hronika BAHATI VOZAČ AUTOBUSA napravio prekršaj koji je mnoge mogao DA KOŠTA ŽIVOTA...

BAHATI VOZAČ AUTOBUSA napravio prekršaj koji je mnoge mogao DA KOŠTA ŽIVOTA (VIDEO)

PODELI

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama izazvao je nevericu javnosti. Na snimku se jasno vidi kako autobus prevoznika “Master bus” iz Rume pravi težak saobraćajni prekršaj.

Autobus prvo bahato zaobilazi rampu koja ga direktno blokira, zatim još jednom skrene i izbegne rampu za vozila koja dolaze iz suprotnog smera, te tako prelazi pružni prelaz. Ova scena šokirala je građane na pružnom prelazu između Šapca i Rume juče oko 6:30 sati. Na prednjem staklu nalazi se tabla na kojoj piše “Grabovci”.

Izgoreo autobus na autoputu u smeru od Šida ka Beogradu (VIDEO)

Autor snimka, rekao je za Sremske vesti da ovo nije usamljen slučaj, te da se građani dug vremenski period susreću sa bahatom vožnjom “Master busa”, ali da retko ko ima hrabrosti da se požali. Ispričao je koji su to događaji izazvali revolt i želju da snimak koji je uzdrmao javnost bez obzira na sve ipak objavi, ali je i zabrinut za svoju bezbednost ističući probleme koje je imao nakon objavljivanja snimka, zamolio za anonimnost.

“Nakon nekoliko neprijatnih situacija koje sam doživeo od strane zaposlenih Master busa, odlučio sam da objavim snimak. Poslednju neprijatnost doživeo sam pre samo pet dana. Bahatost vozača ovog auto prevoznika prevršava svaku meru i ugrožava bezbednost svih građana. Najgore je što nemamo pravo ni da se požalimo, jer svi u pomenutoj firmi zauzimaju stav kao da im ne može niko ništa.

Kamion se prevrnuo na autoputu kod Sremske Mitrovice (VIDEO)

Neretko, kako napominju korisnici usluga ovog autoprevoznika dolazi do verbalnih okršaja između vozača i putnika, a jedan od poslednjih, koji se dogodio pre samo pet dana, opisao nam je naš sagovornik.

“Zaustavio sam nepropisno svoj automobil, zauzimajući par metara autobuskog stajališta. Autobus Master busa koji je u tom trenutku nailazio imao je pravo da pozove policiju ukoliko je procenio da činim prekršaj, ali to nije učinio. Vozač je bahato naslonio autobus na moj automobil. Gospodin u velikom vozilu silom je hteo da me izgura, nakon čega je došlo i do verbalnog okršaja. Nakon toga, juče u 6:30 sati zabeležio sam snimak koji je dokaz bahatog ponašanja zaposlenih ove firme koji ugrožavaju bezbednost svih nas“.

Video koji je uznemirio javnost preneli su skoro svi srpski mediji.

Ukoliko obratite pažnju na firmu “Master bus doo Ruma” u Agenciji za privredne registre saznaćete da je preduzeće od 2014. do 2018. godine povećalo broj zaposlenih čak 10 puta, te sada zapošljava 37 radnika. Činjenica je da je usled sve manje nezaposlenosti u Opštini Ruma veoma tesko pronaci radnike, što može biti uzrok jer je priliku da prevozi putnike dobio i nesavestan vozač koji je svojim postupkom ugrozio mnoge živote.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Ženu usmrtio automobil na pešačkom prelazu

Takodje, pažnju će vam privući i podatak da poslednjih godina preduzeće posluje sve bolje i ostvaruje značajno veće prihode. Prema podacima sa APR-a za 4 godine sa 27 miliona dinara doslo je do povećanja prometa od čak 140 miliona dinara. Ni ova činjenica ne bi trebalo da vas čudi s obzirom da se u poslednjih 5 godina u Rumi otvorilo najmanje 4000 novih radnih mesta u 6 novih fabrika, a “Master bus”, kako saznajemo sarađuje sa većinom kompanjija.

Foto: APR

Pročitajte još:

AUTOMOBIL PODLETEO POD KAMION KOD ŠIMANOVACA: Povređene tri žene

DEVOJČICA IZ IRIGA LETELA 15 METARA OD UDARCA! ŽANDARM JE POKOSIO U PUNOJ BRZINI!

Nakon više neuspelih pokušaja da stupimo u kontakt sa predstavnicima preduzeća “Master Bus” i čujemo njihovu stranu priče, uputili smo mail sa pitanjima, ali odgovor još uvek nismo dobili. Ukoliko predstavnici preduzeća odgovore na postavljena pitanja, odgovori će biti objavljeni.

Pitanja poslata Master busu:

  • Kako objašnjavate postupak svog vozača?
  • Da li ste slučaj prijavili policiji kako bi sprečili da se prekršaji ovog tipa i dalje dešavaju?
  • Da li ste i na koji način u samoj kompaniji sankcionisali vozača koji je načinio prekršaj?

Smatramo da preduzeće registrovano za prevoz putnika u zemlji i inostranstvu mora pokazati dozu društvene odgovornosti i izdati u najmanju ruku javno saopštenje i izvinjenje gradjanima povodom nemilog događaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here