Naslovna Srbija Vozač koji je pronašao dečaka u autobusu otkrio detalje potrage: “Nije mogao...

Vozač koji je pronašao dečaka u autobusu otkrio detalje potrage: “Nije mogao da priča, tresao se od straha”

Foto:novosti.rs

BEOGRAD – Pitao me je da li mama i tata brinu, a ja sam mu rekao da znaju gde se nalazi i da je sve u redu – kaže Dalibor Miljković

Najmanje dva sata izgubljeni devetogodišnji dečak lutao je gradom, vozio se autobusima, sve dok ga u ponoć nije pronašao vozač na liniji 31, Dalibor Miljković.

Ovaj vozač je na svom displeju oko deset sati uveče video poruku koja je poslata iz Operativno-kontrolnog centra Sekretarijata za javni prevoz, da se u gradu traži mališan. Dok je vozio, razmišljao je o dečaku, a istovremeno su se u gradskim službama usijali telefoni – niko nije spavao sve dok dečak nije pronađen.

Odjednom, ugledao je uplašenog mališana kako ulazi na stanici Terazije.

– U tom trenutku kao da mi se upalila lampica. Na stajalištu kod Beograđanke zaustavio sam autobus, uključio sva četiri žmigavca i prišao sam dečaku. Pitao sam ga za ime i prezime, a kada mi je potvrdio da je to on, upitao sam ga “Da li znaš da te čike traže, poslali su poruku da si se izgubio”. On se šokirao, nije mogao da priča, tresao se, a ja sam mu rekao da se smiri i da ćemo kontaktirati službe i pozvati njegove roditelje. Pozvao sam ga da dođe kod mene i obavestio dispečerski centar, a oni policiju. Dogovorili smo se da nas patrola sačeka na Konjarniku, a dečak se tokom vožnje opustio i počeo je da priča – tako Dalibor opisuje dramu na liniji 31, koja je za vozača počela u ponoć, a za dečaka upravo taj trenutak značio je olakšanje.

IZVOR24sedam.rs
Prethodna vestJabuke vam brzo trunu? Od čega sve zavisi njihov rok trajanja i kako možete da im produžite svežinu
Sledeća vestU muzičke radionice uklјučeno preko 150 osnovaca iz opštine Pećinci

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here