Naslovna Magazin Auto Vozači sve češće kupuju zimske gume u Republici Srpskoj

Vozači sve češće kupuju zimske gume u Republici Srpskoj

PODELI
FOTO: V. ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA

SREMSKA MITROVICA – Zima za četvorotočkaše stiže već 1. novembra. Letnje gume treba zameniti zimskim. Cene guma u Srbiji su na prošlogodišnjem nivou od 4 do 9, pa i više hiljada dinara, a to je novi udar na kućni budžet. Upravo zbog toga mnogi vozači odlučuju se za kupovinu istih u Republici Srpskoj. Kažu – isplati se.

Cena jedne gume u Republici Srpskoj je oko 80 konvertibilnih maraka ili 4.851 dinar. To znači da četiri zimske gume koštaju manje od 20 hiljada dinara i uz to još jedna gratis. Ovdašnji prodavci, upoznati su sa tim, pa rade na tome da izađu u susret vozačima.

Granični prelaz sa Republikom Srpskom u toku 24 sata pređe oko 500 automobila. Nadležni kažu da se tek očekuje veći priliv vozila i vozača koji će po pneumatike preko Drine.

Prema rečima šefa carinske ispostave Sremska Rača, treba znati, da svi oni koji su kupili gume u Republici Srpskoj i tamo ih montirali, gube pravo na povrat PDV – a, jer da bi ostvarili pravo na to, roba koju su kupili u drugoj državi mora biti nekorišćena, a na ovom prelazu još nisu imali takav slučaj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here