Naslovna Dogadjaj Vozilo i mobilni ultrazvuk na terenu

Vozilo i mobilni ultrazvuk na terenu

PODELI
Foto: Pecinci

PEĆINCI: Na osnovu ugovora o sufinansiranju mera populacione politike kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Pećinci su dobili vrednu podršku.

Novi automobil i mobilni ultrazvuk predsednik opštine mr Željko Trbović uručio je direktorki pećinačkog Doma zdravlja Dubravki Cvetković Mićić. Ukupna vrednost projekta je 3,74 miliona dinara, od čega je pećinačka lokalna samouprava obezbedila pola miliona dinara.

Prilikom primopredaje Željko Trbović je potvrdio da je ulaganje u zdravstvo jedan od prioriteta pećinačke lokalne samouprave.

  • Mi već godinama primenjujemo čitav niz mera za podsticanje rađanja u našoj opštini, koje daju rezultate, u tom smislu da se ne smanjuje broj novorođenih u našoj opštini, a od izuzetne je važnosti i da je nivo zdravstvene usluge za sve građane, a posebno za trudnice i bebe na nivou koji imaju veći zdravstveni centri. Pored ovog vozila koje će služiti za rad na terenu, do sada smo kupili četiri nova automobila za rad patronažne službe i jedno novo sanitetsko vozilo, jer smo svesni da Dom zdravlja i lekari moraju biti mobilni i spremni da u svakom trenutku stignu do svakog pacijenta na teritoriji naše opštine- rekao je Trbović.

Nova oprema će, prema rečima direktorice Dubravke Cvetković Mićić, doprineti efikasnijem radu na unapređenju reproduktivnog zdravlja, rešavanju problema neplodnosti, zdravijem roditeljstvu, ali i značajnijem usklađivanju rada i roditeljstva.

  • Ovim vozilom i mobilnim ultrazvučnim aparatom možemo da dođemo do svakog pacijenta na terenu, jer bez obzira na sve preventivne preglede i na sve naše pozive, postoji kategorija pacijenata koja se ne odaziva ni jednom našem pozivu, a ovo će biti prilika da dođemo do njih i da na vreme uradimo preglede, bilo da je vezano za natalitet, bilo za prevenciju karcinoma – – izjavila je Cvetković Mićić.

U okviru ovog projekta dobijene su i strunjače za rad vežbi sa trudnicama pre porođaja, potrošni materijal za papanikolau test, kao i štampač.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here