Naslovna Deca Vozilo za obilazak porodica u Laćarku

Vozilo za obilazak porodica u Laćarku

PODELI

Predškolski objekat „Čuperak“ u Laćarku, povodom projekta „Inkluzija dece i rani razvoj“ posetili su pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić, gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i načelnik Uprave za obrazovanje Zorano Đurić.

Ovom prilikom uručeni su ključevi automobila koji je kupljen za potrebe projekta iz sredstava Ministarstva, a koji će mobilni interresorni tim koristiti za terenske posete i obilazak porodica sa decom.

Grad Sremska Mitrovica od 2019. godine realizuje projekat „Inkluzija dece i rani razvoj“ zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pored Grada, kao nosioca projekta, u realizaciji učestvuju i Dom zdravlja Sremska Mitrovica, Predškolska ustanova „Pčelica“, Centar za socijalni rad „Sava“, Udruženje građana „Parno Romoro“ i Centar za ekonomsko unapređenje Roma.

U okviru projekta, u sistem predškolskog obrazovanja i vaspitanja uključeno je više od 80 dece romske nacionalnosti, koja prethodno nisu pohađala vrtić. Inkluzivni programi, ove vrste, su prvenstveno usmereni na decu najmlađeg uzrasta, koja dolaze iz društveno osetljivih grupa, pružajući im podršku, stimulaciju i edukaciju u svim sferama života.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here