Naslovna Hronika Vozio kokain, udario kola MUP, fotografisao inspektore

Vozio kokain, udario kola MUP, fotografisao inspektore

PODELI

Viši sud u Novom Pazaru osudio je N.D. (34) iz Sremske Mitrovice, u čijem automobilu je pronađeno preko 1,1 kilogram kokaina, na četiri godine zatvora.

On je proglašen krivim da je počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ometanje službenog lica u vršenju dužnosti i izazivanje opšte opasnosti.

Podsećamo da je Viši sud sredinom januara N.D. osudio na tri godine i 10 meseci zatvora, ali je posle žalbe Višeg tužilaštva, koje je bilo nezadovoljno visinom kazne, Apelacioni sud u Kragujevcu presudu ukinuo i vratio na novo odlučivanje.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru i zastupnik optuženog imaju pravo žalbe i na ovu presudu.

Inače, ponovljenom postupku prethodio je incident ispred sudnice, kada je N.D, koji se brani sa slobode do pravnosnažnosti presude, fotografisao i podrugljivo se smejao inspektorima Policijske uprave u Novom Pazaru koji su učestvovali u njegovom hapšenju, a pojavili su se da svedoče.

Osuđeni N.D. uhapšen je početkom avgusta prošle godine na ulazu u Novi Pazar iz pravca Raške, kada mu je policija preprečila put pokušavajući da zaustavi “mercedes” kojim je upravljao.

Na znak policije se nije zaustavio, već je manevrišući automobilom pokušao da se okrene i pobegne, oštetivši tom prilikom tri policijska vozila. Ipak, efikasnom reakcijom inspektora za suzbijanje narkotika je zaustavljen i uhapšen. Prema nezvaničnim informacijama, N.D. je deo većeg narko kartela koji operiše na području Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here